Ako ste turista na Tajlandu, ove stvari NIKAKO ne smete da radite

Saobraćajni znak
Imgur

Jedan muškarac sa Tajlanda apelovao je na turiste da pokažu više poštovanja kada posećuju druge zemlje, a sve zbog ove greške koju turisti prave.

 

Ovaj muškarac postavio je na svoj Facebook profil fotografiju žene koja se na Tajlandu vozila trajektom i podigla je stopala na naslon sedišta ispred.

Ne treba mnogo da pričamo o tome koliko je nepristojno držati noge na naslonu za glavu (?!), ali ovde postoji još jedan problem – stopala se na Tajlandu smatraju izuzetno prljavim delom tela i stanovnici ne vole da im nečija stopala budu blizu niti okrenuta ka njima.

Ovo je već drugi takav slučaj koji je u poslednje vreme iznervirao Tajlanđane, a prvi je bila francuska turistkinja koja je odbila da skloni svoja “smrdljva stopala” sa naslona za glavu dok je sedena na kauču.

U avionu nikada nemojte da…

Inače, okretanje stopala ka nekome (kao da pokazujete na nekoga nogom), podizanje stopala u visini nečije glave, stavljanje nogu na sto ili stolicu, smatraju se izrazitom nepristojnim ponašanjem na Tajlandu (a trebalo bi i u ostatku sveta). Osim toga, smatraju uvredljivim ako neko nogama pokazuje na Budine statue.

Takođe, Tajlanđani imaju određena pravila kada je reč o sedenju. Ako sedite na podu, pokušajte da sedenete tako da drugima ne pokažete svoja stopala.loading...