Savetnici za venčanja često osim blještavih ceremonija venčanja imaju uvid i u drugu stranu priče. Upravo zato oni najbolje znaju koji razlozi dovode do prekida veza i brakova. Donosimo vam šest najčešćih razloga za prekid veze prema iskustvima stručnjaka.

 

1. Jedan od partnera uvek osuđuje

Kada jedan partner osuđuje neko ponašanje ili karakternu osobinu onog drugog to dovodi do začaranog kruga. Naime onaj koji osuđuje misli kako će se druga strana promeniti, dok onaj koji je osuđivan misli kako će partner prestati da ga osuđuje. Ukoliko nekoga želite da menjate prvo s njim iskreno razgovarajte.

2. Par veruje da je bez druge polovine nepotpun

Neke osobe žive u romantičnoj iluziji da su nepotpune bez svog partnera. Zbog toga ne prepoznaju negativnu poruku koju šalju, a to je da misle da nisu dovoljno dobri kao pojedinci.

3. Sve je važnije od veze

Ako vam posao, društvo ili porodica dolaze ispred veze onda se morate zapitati od čega zapravo bežite i ima li tu nekoh dubljih problema. Naravno da svako mora imati vreme samo za sebe, ali ako to postaje pravilo, a ne izuzetak možda se radi o dubljem problemu u vašj vezi.

4. Partneri u vezi nisu jednaki

Obe osobe u vezi bi trebalo da budu na podjednakom emotivnom nivou ali, ako jedna osoba uvek želi da ‘pobedi’ onda je to recept za neuspeh.

5. Jedan partner misli da ima veća prava

Ukoliko jedna osoba u vezi žrtvuje mnogo za drugu i očekuje nagradu za učinjeno to može dovesti do nesporazuma, a samim tim i prekida veze.

6. Manjak fizičke i emocionalne intimnosti

Manjak intimnosti je očit znak da se tokom vremena u vezi nešto ‘pokvarilo’. Čak i ako ste u dugoj vezi uvek je osvežite nekim putovanjem, sastankom ili izlaskom kako ne bi došlo do nestajanja bliskosti i upadanja u rutinu.loading...