AKO VOLITE TUNJEVINU, POSLE OVOGA ĆETE JE VOLETI JOŠ VIŠE: Napravite savršenu PITU sa ovom ribom! (RECEPT)

Pita
Printscreen

Postoji opasnost da pita sa tunjevinom postane popularnija čak i od tradicionalne gibanice.

 

Sastojci:

  • 2 supene kašike putera
  • 2 supene kašike sitno seckanog crnog luka
  • 2 supene kašike sitno seckane šargarepe
  • 1 supena kašik sitno seckanog celera
  • 300g tunjevine u komadićima
  • 3/4 šolje neutralne pavlake
  • 1 šolja rendanog kačkavalja
  • crni biber
  • kore za pitu
  • 1 jaje
  • ulje

Priprema:

Istopite puter, pa na njemu prodinstajte crni luk, potom dodajte šargarepu, mešajte minut, a onda dodajte i celer i sve promešajte. Sipajte tunjevinu i mešajte da bi se razbili komadići, pa dodajte pavlaku i kuvajte još minut-dva. Dodajte sir i mešajte dok se ne rastopi, pa začinite biberom i ostavite sa strane da se ohladi.

Pitice motajte u kratke jufke ili trouglove, pa pržite na ulju ili pecite u rerni.



loading...