Ako želite bolji seks, morate uraditi ovo

Ako ne možete da se setite kada ste poslednji put imali neverovatno dobar seks, onda imate problem. Odlažete seks, previše ste umorni, niste raspoloženi? Ne treba to da radite, jer je seks ključan za dobar i zdrav brak. Probudite svoju seksualnu želju ponovo uz pomoć ovih trikova.

1) ŠETAJTE

Istraživanja su utvrdila da ćete više želeti seks ako ste mršaviji. Studija u kojoj su učestvovale žene stare od 45 do 55 godina, otkrila je da je seksualno zadovoljstvo direktno povezano sa vitkošću. Što manje vežbamo, to smo manje raspoloženi za seks. Vežbanje je dobro i za zdravlje uopšte, pa nađite neke vežbe koje vam odgovaraju i počnite još danas.

2) IDITE NA MASAŽU

Masaža ne samo da ublažava stres, nego dodir kože o kožu oslobađa i hormon oksitocin. Što više oksitocina, to veća želja za seksom.

3) ČITAJTE NEŠTO SEKSI

Erotska literatura može brzo da vas uzbudi. Nađite nekog pisca erotksih priča, istražite, vidite čije su vam priče najbolje i imajte omiljenog pisca i iz tog žanra.

4) OPUSTITE SE

Samo nekoliko seansi meditacije može pojačati vaš nagon i uzbuđenje. Tokom jednog kanadskog istraživanja praćen je nivo uzbuđenja kod 24 žene tokom gledanja erotskog filma. Zatim su žene išle na meditaciju (tri seanse svaka), pa im je film pušten ponovo, a one su bile uzbuđenije nego tokom prvog gledanja.

5) TAJNA JE U MIRISIMA

Ovi mirisi će vas odvući iz kuhinje u spavaću sobu. Miris krastvaca i miris pudera za bebe pojačavaju protok krvi u vagini za 13 odsto. Miris pite od bundeve i lavandin miris pojačavaju protok krvi za 11 odsto. Spremite pitu od bundeve za večeru. Ne morate je pojesti do kraja – prekinite čim poželite da se bacite u krevet.

6) PROVERITE SVOJE LEKOVE

Ima li među njima antidepresiva? Antidepresivi loše utiču na seksualnu želju, a naročito vrsta u koju spadaju Prozak i Zoloft. Oni smanjuju nivo dopamina, hormona zadovoljstva. Razgovarajte sa doktorom o promeni lekova.

7) RASPITAJTE SE O VIJAGRI

Isti lekovi koji pomažu vašem partneru da postane raspoložen za seks, mogu pomoći i vama. Pilule kao što je Vijagra povećavaju protok krvi u oblasti genitalija – nekad je ženama za uzbuđenje potrebno isto koliko i muškarcima. Ali obavezno pitajte svog doktora mogu li vam ti lekovi pomoći ili bi vam izazvali probleme.

8) UKLONITE OMETAJUĆE FAKTORE

U sobi je mesto samo krevetu i vama dvoma. Dečije igračke, deca, televizor, laptopovi, mobilni telefoni – sve to treba da bude van spavaće sobe. U spavaćoj sobi koncentrišite se samo jedno na drugo.

9) JEDNOSTAVNOST

Nije vam potrebno dva sata „zagrevanja” da biste uživali u seksu. Samo sedam do 13 minuta vođenja ljubavi smatra se poželjnim i kod muškaraca i kod žena, pokazuje jedno američko istraživanje. A u stvari, većini ljudi seksualni odnos traje tri do sedam minuta, piše “BlicŽena”.

10) SAMO POKUŠAJTE

Čak i ako ne umirete od želje, pokušajte da pokrenete seks. Studije su pokazale da mnoge žene koje nisu baš zainteresovane za seks reaguju dobro kada do seksa dođe. Žene misle da mentalna želja mora da prethodi seksualnom činu i da seksa ne treba da bude ako nje nema. Ali to nije tačno. Probajte i videćete.