“Udruženje za prava dece imigranata” (“Young Center for Immigrant Children’s Rights”) saopštilo je da je dobilo donaciju od 100.000 dolata od Klunijevih.

Džordž i Amal Kluni koji poslednjih meseci daju druge novčane priloge za podršku kontrole naoružanja ili za borbu protiv ekstremizma posle demonstrancija ekstremne desnice 2017. godine u SAD, deo su brojnih poznatih ličnosti koje osudjuju politiku razdvajanja porodice migranata.

Muzičar Brus Springstin je juče prekinuo nastup u Brodveju rekavši da se na američkoj granici dešavaju “užasno nehumane situacije”.

Pevač Džon Ledžend i njegova surpuga su dali 288.000 dolara američkom udruženju za zaštitu građanskih prava, poznatoj Američkoj uniji za gradjanske slobode (ACLU), kako bi privukli pažnju, kako su rekli, na “nehumanu politiku” administracije predsednika Donalda Trampa.

Usred tog rastućeg nezadovoljstva u zemlji i inostranstvu, Tramp je izjavio da će uskoro potpisati ukaz kojim će se sprečiti razdvajanje porodica migranata koje ilegalno predju granicu s Meksikom.