Amerikanka postaje BRITANSKA PRINCEZA: Bakingemska palata se priprema za glamurozno VENČANJE (FOTO)

Megan Markl i Hari
Beta

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl venčaće se na proleće 2018. godine, a vest je u Velikoj Britaniji dobordošla u trenutku promena vezanih za Bregzit, navodi Frans pres, uz ocenu i da će to venčanje poslati moderniju sliku britanske kraljevske porodice.

 

Bakingemska palata potvrdila je juče da su 33-godišnji princ i 36-godišnja američka glumica vereni i da je venčanje u planu, a par se ubrzo pojavio pred novinarima.

Hari je priznao da se zaljubio na prvi pogled, a Megan, malo nervozna, pokazala je verenički prsten koji je princ sam dizajnirao.

Na prstenu su veći dijamant iz Bocvane, gde je par putovao na početku veze, i dva manja dijamanta iz kolekcije Harijeve majke, princeze Dajane.

 

Megan, čija je majka Afroamerikanka, biće druga razvedena Amerikanka u britanskoj kraljevskoj familiji posle Volis Simpson zbog koje je kralj Evdard Osmi abdicirao 1936. godine.

I roditelji buduće mlade i članovi kraljevske porodice izrazili su zadovoljstvo zbog predstojećeg venčanja.

Par se verio početkom novembra. Megan Markl upoznala je kraljicu Elizabetu Drugu, a princ je dobio blagoslov roditelja svoje izabranice.

Britanska štampa piše da će po venčanju Megan Markl verovatno dobiti titulu vojvotkinja od Saseksa i da će par živeti u dosadašnjem Harijevom domu, na imanju Kensigtonske palate.

Princ Hari je peti po redu za tron.

Ipak, vest je malo razočarala Britance budući da dan venčanja Harija i Megan neće biti neradni dan, kao što je bilo za venčanje njegovog starijeg brata Vilijama i Kejt Midlton, vojvotkinje od Kembridža.