Ana Vintur: Postoji pet osnovnih koraka do uspeha!

Ko može dati bolje savete za uspeh, nego žena koja je jedna od najuspešnijih i najmoćnijih. Ovih pet saveta Ane Vintur vodi će vas do uspeha.

Čime kod da se baviti, postoje univerzalna pravila na putu do uspeha. Par ovakvih saveta, dala je za blog „Who What Wear” , najmoćnija žena modne industrije, čuvena urednica američkog „Voga” Ana Vintur. Evo preporuke za uspešnu karijeru.
1. Učite od najboljih. – Ne zazirite od autoriteta nadređenih . Posle školovanja, morate proći neku vrstu prakse i ‘ispeći zanat’. Tek kad steknete neko iskustvo možete započeti sopstveni biznis – rekla je najmoćnija žena modne industrije.
2. Razmislite o svojim dugoročnim ciljevima. – U današnje vreme lako je steći ‘instant slavu’ zahvaljujući raznim društvenim mrežama, ali postići uspeh koji će dugo trajati je sasvim druga priča – ističe Ana.
3. Vaša ličnost i ponašanje su od izuzetne važnosti. – Komunikativnost je jedna od najbitnijih stvari, ne možete sebi dozvoliti da budete teška i stidljiva osoba, koja nikoga ne može da pogleda u oči. Morate znati na pravi način da predstavite svoje ciljeve, uverenja i vizije. Kako ćete druge ubediti u to ako niste strastveni i samosvesni – Savetuje urednica „Voga “.
4. Zaposlite se bilo gde, iako to nije ono o čemu ste sanjali. – Nađite posao u bilo kojoj branši, bilo da je to restoran, modna industrija ili nešto treće. A, ono što volite radite u svoje slobodno vreme, takav je život. Uostalom, nikad se ne zna kada će vam biti od koristi razna iskustva koja ste stekli – kazala je Vintur.
5. Nađite mentora. – Od izuzetne je važnosti da imate nekog uspešnog i iskusnog sa kim ćete diskutovati, razvijati nove ideje i ko će vas usmeravati – zaključuje Ova uspešna žena.