ANASTASIJA OTVORILA DUŠU: Cecina ćerka otvoreno progovorila o ZDRAVSTVNOM PROBLEMU s kojim se bori

Da li Anastasiji Ražnatović drhte ruke zato što ima fiziološki tremor? Evo pokazatelja...

Printscreen

Mnogi su pomislili da se Anastasiji Ražnatović tresu ruke tokom emisije “Amidži šou” zato što ima tremu, ali je pevačica sama prokomentarisala ovu pojavu i otkrila u čemu je stvar.

Vidi koliko mi se tresu ruke, to je meni prirodno“, rekla je popularna Tasa dok je sa voditeljem Ognjenom Amidžićem učestvovala u mini takmičenju, tj. igri sa cigaretom i papirnom trubicom. Pipav zadatak i krupan kadar kamere su jasno pokazali da  Anastasija   ima tremor ruku. Amidžić je i sam rekao kako mislio da je to od treme, ali mlada pevačica ga je ispravila: “Ne, to je meni tako.”

Drhtanje ruku se obično povezuje sa starenjem, ali se javlja i kod mlađih ljudi i, ako nije uzrokovan bolešću, naziva se fiziološki ili esencijalni tremor. 

Najviše se  primećuje tokom pokreta, pogotovo pri korišćenju instrumenata, alata, pa čak i olovke, a mnogo manje kad ruke miruju. Drhtanje može biti pojačano stresom, ali i kofeinom i nekim lekovima, a lekari upozoravaju da može i da se pogorša tokom života. Takođe, može da zahvati i glavu i glasne žice, što izaziva drhtav glas, sa jakim tremolom.

Na osnovu saveta lekara i prema receptu, mogu se uzimati i lekovi protiv esencijalnog tremora. Pomažu relaksacione tehnike, poput vežbi disanja ili joge, a svima koji pate od fiziološkog drhtanja ruku savetuje se da izbegavaju stres, kofein i alkohol. U težim slučajevima, može se pokušati i sa terapijom botoksom koji umiruje pokrete preaktivnih mišića.