APLAUZ ZA HRABRU BILJANU: Glumica otkrila koja scena joj je NAJTEŽE pala za snimanje

Mlada glumica danas je glavna tema javnosti...

printscreen/MegaComFilm

Glavna junakinja filma “Dara iz JasenovcaBiljana Čekić (13) kaže da je tek na snimanju shvatila kakve strahote su se dešavale u ustaškom “logoru smrti” tokom Drugog svetskog rata.

I pre početka snimanja filma slušala sam o Jasenovcu i donekle bila upoznata šta se tamo dešavalo. O tome smo učili i u školi i znala sam da je dosta dece bilo u logoru. Međutim, nisam baš znala kako su zarobljenici mučeni u tom logoru. O tim strahotama sam saznala tek kada sam počela da snimam film – priča devojčica koja je prvi put stala pred kamere u ovom ostvarenju.

Film “Dara iz Jasenovca” obiluje teškim scenama, a malena Biljana je otkrila šta joj je najteže palo na snimanju.

Postoji jedna scena u logoru, kada moja junakinja drži u krilu svog mlađeg brata, grli ga i govori mu koliko ga voli. To je jedan veoma emotivan trenutak i bilo mi je baš teško da glumim – priča mlada glumica i dodaje da bi i ona, poput svoje heroine, sve učinila za najmilije:

Imam brata i sestru, i verujte mi da bih sve uradila za njih. I ja bih svoje čuvala i pazila kao Dara, da se nađem u takvoj situaciji – rekla je mlada glumica kojoj je ovo inače prva uloga.

Nikad ranije nisam planirala da se bavim glumom, ali sada to definitivno želim – otkrila je ona.