AVANTURA SE PRETVORILA U KOŠMAR: Turista zbog VELIKE OPASNOSTI ostao zarobljen na visećem mostu (FOTO)

Pošto je zbog jake oluje i nevremena jedan most od stakla u Kini popustio, na njemu je, sa vetrom ostao da se bori usamljeni turista.

Pixabay

Most, delimično napravljen i od staklenih ploča, nalazi se na visini od oko 100 metara, a vetar sa kojim se turista uhvatio u koštac, duvao je brzinom od oko 90 kilometara na čas.

Most sa staklenim dnom nalazi se u odmaralištu sagrađenom na planini Pijan u kineskom gradu Longdžing.

Na slikama koje su objavljene na društvenim mrežama, vidi se muškarac, prilepljen za ogradu, za koju se držao tokom jakih udara vetra. Fotografije su brzo prikupile više miliona pregleda.

Prema izveštaju Strajt tajmsa, pošto je na kratko bio zaglavljen na mostu, muškarac je dopuzao do sigurnog prostora gde most počinje, i tu mu je pružena pomoć.

Pomogli su mu vatrogasci, policajci, šumari i turistički radnici. Čovek je kasnije prebačen u bolnicu gde mu je, zbog traume, pružena i psihološka pomoć.

Inače, kineska planinska odmarališta sve više prave, u okviru svojih kompleksa, popularne mostove sa staklenim dnom kako bi privukli više turista.

U gradu Džancejace, severozapadno od kineske provincije Hunan, nalazi se čuveni stakleni most koji visi na neverovatnih 300 metara iznad zemlje.

Most je dugačak 430 metara, širok šest metara, a izgrađen je između dve strme litice.