Azil 5 slavi 10. rođendan na Vračar Rocks festivalu – gosti Enormna Blajsna i Quarterbuzz

U subotu​,​ 4. aprila​,​ ​sastav Azil 5 proslavi​će 10 godina od osnivanja koncertom u ​Centru za kulturu ​​​Božidar​ac,​ na ​​Vračar Rocks​ festivalu. ​Kao gosti ​​Azilant​ima,​ ​na rođendanskom koncertu ​nastupiće beogradski bendovi Enormna Blajsna i Quarterbuzz. ​

​Na slavljeničkom koncertu Azil 5 će izvesti numere sa svog aktuelnog albuma ​,,​​​Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?”​,​ promovisa​će​ ​najnoviji singl (spot) za pesmu ​,,​Intimna” i​ publiku će podsetiti​ na pesme koje su obeležile njihov desetogodišnji rad.

Azil 5 je novosadski sastav koji je prve ​muzičke ​korake​ načinio​ ​davne ​2005. godine​. Od tada, pa do danas, momci grade autentičan izraz negujući isključivo autorski rad.​ Do sada ​su objavili ​tri studijska albuma: „Strastan, go i bos“ (2008), „Nema čoveka danima“ (2011) i ​​„Ako čuješ Istinu, znaš li šta ćeš s njom?“ (2014) kao i ​dva albuma uživo „IzLiveNo u tišinu“ (2009) i „Živi Azil“ (2013).

Kritičari ih opisuju kao autentičan spoj teksta i ritma na balkanskom podneblju​,​ bez stega užih žanrovskih odrednica, dok sami članovi benda za svoju muziku kažu da je spoj rok, pop i​,​ od skoro​,​ ​i ​world music uticaja. Tokom svoje desetogodišnje karijere​, ​kroz nekoliko stotina nastupa​,​​ stigli su da obiđu zemlju, region, ali i evropske prestonice.

Enormna Blajsna je mladi beogradski bend nastao početkom 2012.​ Iste​ godine​ objavili su ​pesmu ​​,,Izađi”​ ​, g​odinu dana kasnije ​EP ​,,Trenutak”​, te singlove ,,​S​anjaTi” i ​,,​Ona i ​m​i​​”​ koji trenutno promovišu.​ Enormna Blajsna je svirala na nekoliko većih festivala kao što su ​,,Beogradski Autorski Rok Festival”, ​,,​Mixer festival”​ na kojem su bili među​​ pet najboljih bendova​. Pojavili su se i na​ “Demo Masters”​ turniru​, kao i na ​,,​Palilusk​oj​ Olimpijad​i​” na kojoj su osvojili prvo mesto!​ Enormna Blajsna trenutno ​priprema​ turneju po Srbiji i regionu​, koja kreće upravo iz Božidarca.​

​​​Bend Quarterbuzz oformljen je 2013. godine u Beogradu. Njihov zvuk okarakterisan je kao fanki rok, ali se u pesmama prepoznaju i elementi drugih žanrova. Interesantna nesvakidašnja muzička fuzija ​​Quarterbuzz će beogradskoj publici na Vračar Rocks festivalu predstaviti numere koje pripremaju za debi album.

 ​Koncert počinje u 20h, a ulaznice ​su dostupne u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) po​ pretprodajnoj ceni​ od svega 200 din​ara​, ​dok će n​a dan koncerta​, na ulazu u klub, cena ulaznice iznositi 300 din​ara​.