BACATE KESICE IZ KUTIJA SA OBUĆOM? NEMOJTE VIŠE! Silikonski gel je VEOMA KORISTAN (VIDEO)

Silica gel
Printscreen

Ovakve kesice uglavnom dobijamo u kutijama sa cipelama ili u novim torbama/rančevima.

 

Mnogi misle da je ovaj gel štetan po zdravlje ili, naprosto, ne znaju čemu on služi, pa tako kesice završavaju u smeću. Kesice sa “silica” gelom veoma su korisne jer upijaju vlagu i održavaju predmeta suvima. One mogu da se koriste u bilo kom delu kuće gde primetite da ima više vlage, a možete ih držati i u kolima kako biste sprečili zamagljivanje prozora.

Ukoliko vam telefon upadne u vodu dovoljno je da ga stavite u kesu sa zatvaračem koju ste napunili kesicama ovog gela i da ga tako ostavite da prenoći. Već ujutru će savršeno funkcionisati.

Ako imate problem sa vlažnom solju u slanicima, dovoljno je da u slanik ubacite jednu kesicu sa gelom i da se otarasite tog problema.

Kesice sa “silica” gelom obavezno stavite i u kutije i fioke sa fotografijama i dokumentima kako biste ih sačuvali od vlage i produžili im “život”.

Imajte u vidu i da ovi paketići vremenom prikupe vlagu pa da morate da ih povremeno prosušite – dovoljno je da budu sat vremena na sto stepeni u rerni, na papiru za pečenje.