Bacite pogled: Šta kažiprst govori o veličini penisa?

Izazivamo vas da proučite prstiće svog dragog, pošto pročitate ovaj tekst!

Momci sa kažiprstom kraćim od onog na koji se stavlja burma, imaju tendenciju da među nogama barataju sa pravom alatkom, za razliku od onih čiji je kažiprst malo duži, kaže nova studija časopisa Asian Journal of Andrology.

Kako su došli do ovih informacija?

To vas sigurno zanima, zar ne? Pa veoma pažljivo, dok su pacijenti dolazili u jednu korejsku bolnicu zbog uroloških operacija, naučnici su im dok su bili pod sedativima, merili penise! Naravno, samo onim pacijentima koji su na to pristali. (Zamislite tu bizarnu situaciju: „Hvala što ste došli na operaciju, da li imate nešto protiv da vam izmerimo penis dok ste u nesvesti?”)

U čemu je stvar?

Muškarci bivaju izloženi testosteronu dok su još uvek u obliku fetusa, a on slično utiče i na njihove prstiće i na budući ponos, bar tako objašnjavaju naučnici. Rano izlaganje testosteronu osim što se ogleda u veličini prstiju i još nekim mestima, utiče na njih na mnogo drugih – dobrih i loših – načina. Momci sa kraćim kažiprstom imaju veće šanse da obole od raka prostate, na primer, ali takođe imaju tendenciju da budu bolji u sportu, trgovini i finansijama, a imaju i veći broj spermatozoida.