BAKA OD 90 GODINA JE POZVALA HITNU: Dežurna ekipa se PREKRSTILA kada su čuli ŠTA JE PITALA

Većina nas zna da se brojevi hitnih službi okreću samo u slučaju nužde, kako ne bismo potencijalno blokirali vezu onima kojima je zaista neophodna pomoć. Međutim, čini se da ne razmišljaju svi o tome, pa su operateri američke hitne službe koja stoji iza broja 911 odlučili da podele najkomičnije i najčudnije pozive na koje su odgovarali.

Pixabay.com

Svoja iskustva su podelili na “Reditu” i od pitanja – kako pripremiti ćurku za Dan zahvalnosti do kažnjenog tinejdžera, teško je odlučiti koji je najluđi razlog.

Jedan operater je otkrio kako je jedan građanin pozvao da traži broj telefona picerije, a drugi se setio žene koja je “izašla iz crkve i vožnja do omiljenog fast fuda je predugo trajala, pa joj je trebala pomoć policije”.

– Nazvala me je trudna žena jer joj restoran u kojem je naručila hranu, nije vratio novac. Plakala je i govorila da je trudna i da želi samo to, određeno jelo. Bacila je kutiju sa hranom na radnika, koji je onda pozvao nas da prijavi napad – ispričao je jedan operater.

Neki od poziva su bili krajnje bizarni, uključujući gospođu koja se žalila na “intimne odnose komšijskih čivava”, jer je to smatrala odvratnim.

– Zvao nas je dečak, kojeg je majka kaznila oduzevši mu Soni Plejstejšn i objašnjavao kako pokušava “psihički i fizički da ga povredi” – ističe drugi.

– Primio sam poziv od jedne 90-godišnje žene koja me je pitala koju lampu da stavi u spavaću sobu. Rekao sam joj da ne razumem pitanje i da telefon hitne službe nije pravo mesto za traženje odgovora. Na kraju se naljutila i rekla: “Dobro, pozvaću 911, oni će mi pomoći”. Pokušao sam da joj kažem da će opet dobiti mene, ali bilo je prekasno. 15 sekundi kasnije zazvonio je telefon i eto je opet: “Koju lampu da uzmem za spavaću sobu?” – piše “Unilad”.