NAJMODERNIJA BAKA U SRBIJI: Piše blog, ima sajt, a njene RECEPTE na Jutjubu svakodnevno prati 50 HILJADA LJUDI (VIDEO)

Bakina kuhinja
dnevno.rs/kolaž

Deluje čudno da se starija gospođa savršeno snalazi u virtuelnom svetu, ali baka Jela nije "obična" baka o čemu najbolje svedoče ukusna jela koje neprestano sprema.

 

Baka Jela je veoma aktivna na Jutjubu. Nedavno je dočekala svog 50.000 pratioca. Često objavljuje snimke u kojima detaljno objašnjava kako i na koji način možete spremiti određeno jelo. Pored kanala “Bakina kuhinja”, Jela svoje originalne recepte objavljuje i na blogu, koji takođe uredno vodi, kao i na sajtu “Mladosti moja”.

Deluje čudno da se starija gospođa savršeno snalazi u virtuelnom svetu, ali baka Jela nije “obična” baka o čemu najbolje svedoče ukusna jela koje neprestano sprema.

– Na Jutjubu možete pronaći originalne recepte koje lično sastavljam, a potom i snimam. Pošto objavim video, uvek napišem i tekst za blog i sajt – za svaki slučaj da, ukoliko nešto u videu nije bilo jasno, svako koje zainteresovan može da pročita postupak pravljenja određenog jela – započinje priču za Dnevno.rs Jelena Petrović, poznata kao baka Jela.

 

Može se reći da je Jela veoma moderna baka, ali njen stariji duh i toplina kojom zrači najviše se osećaju u ukusu jedinstvenih jela koja sprema. Poslom blogera, Jutjubera i domaćice bavi se veoma dugo, a sve je počelo pre više od deceniju…

Prvo sam počela sa forumom, a zatim sa blogom “Kod bake u gostima” i sajtom “Mladosti moja”, na kome sam u početku samo pisala recepte i ubacivala slike. Dugo sam tako sakupljala recepte i objavljivala ih, ali gledajući druge kako postavljaju na Jutjub video recepte pomislila sam da bih mogla i to da radim s obzirom na svoje mogućnosti i kulinarsko znanje koje sam sticala godinama – objašnjava nam naša sagovornica.

 

Jela je u svetu kulinarstva već 40 godina! Još kao devojka je počela da sprema, kako ona voli da kaže, “raznovrsne đakonije”, a imajući u vidu da je uveliko zakoračila u sedmu deceniju života – njena spretnost u virtuelnom svetu još više dobija na značaju.

Znam da je malo neobično da se jedna baka tako dobro snalazi u virtualnom svetu, ali sve je to volja i kad želiš nešto novo da naučiš, ništa nije teško – jasna je popularna baka.

Ipak, kroz ovu “ukusnu avanturu” Jela ne prolazi sama. Najveću podrška pruža joj suprug Milan, publici poznatiji kao Dejka.

Ja kuvam, a Dejka mi pomaže u nabavci namirnica i snimanju recepata. Kad spremim jelo, obavezna je degustacija, a zna se ko je glavni degustator! Publici koja prati moj kanal je najvažnija ocena i komentar Dejke – ističe Jela i dodaje da su joj u svemu najviše pomogli sestrići, koji su joj dali osnovna upustva što se tiče programa, dok je sve ostalo naučila sama koristeći internet, čitajući uspustva i gledajući razne tutorijale koji objašnjavaju kako funkcioniše, danas sve više popularni, svet Jutjubera. 

 

BAKA JELA MOŽE SVE! 

Naša sagovornica kaže da joj ništa ne pada teško. Sve radi s velikom ljubavlju i zadovoljstvom. Međutim, u svakom poslu je normalno da ne ide uvek sve po planu, pa nam je tako baka Jela otkrila šta joj, ponekad, stvara probleme…

Spremati i snimati nije teško. Iskrena da budem, malo je teže obrađivati snimke u programu, izbaciti delove koji nisu dobri, dodati naslov, tekst, muziku… Zaista se uvek trudim da spremim jedan kompletan filmić. Ipak će po tom video receptu kuvati na hiljade mladih, pa i stariji ljudi. Zbog toga je važno da sve bude prikazano korak po korak. Samo tako će način pripreme biti jasan – priča nam Jela.

Dakle, ako već niste, obavezno zapratite baka Jelinu “bakinu kuhinju”… i sladite se!