BALERINE U SOLUNU, VITEZOVI U BEČU: Promocija Beograda širom Evrope, TURISTI SVE VIŠE “LUDE” za našom prestonicom!

Beograd
Wikipedia/Dani Lavi 0007

Porast broja dolazaka grčkih turista za 49 odsto samo je jedan od razloga zašto Turistička organizacija Beograda nastavlja kampanju u regionu.

 

Prošlogodišnja turneja brendiranim autobusom i karavan “Go Belgrade” po okolnim zemljama donela je neverovatan porast broja stranih turista u srpskoj prestonici. Dvospratni autobus sa beogradskim znamenitostima prokrstario je Balkanom, a sredinom juna kreće ponovo na put.

Prva promocija zakazana je u Solunu na platou kraj Bele kule – kaže Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda.

Prošle godine vodili smo folklor, a ovog puta će balerine baletske škole ‘Lujo Davičo’ performansom pokazati da je Beograd mesto dobro za zabavu, kulturu i istoriju. Pored Soluna kampanju ćemo raditi i u Atini, jer je broj grčkih turista fantastično ‘skočio’.

Beograd će biti promovisan i u Banjaluci i Zagrebu, a zatim Podgorici, Sarajevu, Temišvaru, Sofiji, Ljubljani, Tirani, ali i Pragu, Beču i Cirihu, kao i u Istanbulu.

Na svakom mestu će promocija biti drugačija, jer su interesovanja turista različita – ističe Stankovićeva.

– Negde će to biti folklor, na nekim mestima balerine, a negde vitezovi. Na nekim mestima ćemo imati performans i predstavljati kulturne događaje, a negde gastronomske manifestacije. U Sofiji ćemo predstavljati jedne, a u Zagrebu druge manifestacije, jer smo dosta istraživali šta koji turisti vole. Da smo dobro obavili promociju govori porast svih balkanskih turista. Takođe, Beograd je idealan za đačke ekskurzije i to će, takođe, biti u fokusu.

Na svakom balkanskom odredištu promocija će se raditi kroz tri segmenta: konferencija za novinare, kontakt sa potencijalnim turistima i poslovni susreti organizatora putovanja.