Zvezdama ovogodišnjeg 15. Belgrade Beer Festa, koji se održava na Ušću od 16. do 20. avgusta, priključuje se i poznata hip-hop/dance atrakcija, britanski bend Stereo MC’s.

 

Njihov nastup obeležiće drugo veče festivala, jedan sat nakon ponoći, u novom festivalskom prostoru – Innovation Zone.

Regionalna zvezda, hrvatski kantautor Darko Rundek, izaći će pred publiku na Ušču u subotu, 19. avgusta kada će sa bendom izvesti nove i stare, dobro poznate hitove. Sa terminima koncerata Darka Rundeka i Stereo MC’s kompletiran je program ovogodišnjeg jubilarnog, 15. Belgrade Beer Festa.

Muzički program svakoga dana počinje u 18 časova, a prvi prvi dan festivala obeležiće nastupi grupa Death Saw i njihovog frontmena Đorđa Davida, rok sastava Van Gogh, muzičkog dvojca iz Niša pod nazivom Stereo Banana, koji će na scenu doneti mešavinu zvuka hip–hopa, breakbeata, reggae i funka, što će ujedno biti uvod u nastup poznatog britanskog elektro sastava Asian Dub Foundation, u čijoj muzici će posetioci moći da uživaju u Innovation Zone-u. Ljubitelje domaćeg zvuka iste večeri obradovaće koncert legendarne niške grupe Galija.

Drugog dana festivala zagrevanje sa bine počeće uz metal-punk bend Mortal Kombat, da bi potom usledio koncert legendarnog rok sastava Riblja Čorba, zatim nastavio nastupima kultnog beogradskog pank benda Direktori i najpoznatijih domaćih Iraca grupe Orthodox Celts. Iste večeri, publika će od jedan sat posle ponoći moći da uživa u nastupu benda Stereo MC’s.

Program u petak, 18. avgusta otvoriće mladenovački sastav Cotton Pickers, beogradska supergrupa Škrtice na čelu sa Canetom, da bi veče potom uplovilo u regionalne vode, sa nastupima punk-rock benda Hladno pivo, sarajevskog Zabranjenog pušenja i hrvatske turbo/folk/punk/rock atrakcije Brkovi. Program će zatvoriti nastupi Kirila Djaikovskog u Innovation Zone-u i punk benda Atheist Rap na Main Stage-u.

Nastupi sve popularnijeg benda Ničim izazvan, Darka Rundeka, punk sastava Goblini i S.A.R.S-a u Innovation Zone-u, niških rokera Kerber i ska punk benda Samostalni referenti obeležiće program koji publiku očekuje u subotu, 19. avgusta.

Poslednji dan festivala počeće reggae zvucima Del Arno Benda. Uslediće veče za pamćenje sa Plavim Orkestrom i gostima, a noć dobrog provoda nastaviće se uz svirke Dejana Petrovića i njegovog Big Banda u Innovation Zone-u. Nastup grupe KAL na Main Stage-u će zatvoriti 15. jubilarni festival piva.

 loading...