BERLUSKONI U BOLNICI! Trebalo da govori na konferenciji, a onda je otkriveno da je BOLESTAN

Bivši italijanski premijer i biznismen Silvio Berluskoni od juče je u bolnici u Milanu zbog bubrežnih bolova.

Silvio Berluskoni
Beta

Senatorka Berlusknijeve partije Napred Italijo (Forza Italia- FI) rekla je novinarima da je Berluskoni dobro, da prima terapiju u bolnici San Rafaele. 

Osamdesetdvogodišnji Berluskoni trebalo je juče da učestvuje na konferenciji za novinare gde se predstavljaju kandidati njegove partije za evropske izbore ali mu je njegov lekar to “kategorički” zabranio, rekla je senatorka Liča Ronzuli.

Berluskoni je ipak napisao poruku učesnicima skupa u kome je rekao da će nacionalisti, počevši od ekstremnodesničarske Lige, čak iako dobiju dobre izborne rezultate u Italiji biti izolovani u Evropi i neće mnogo vredeti.

Fotograf agencije Frans pres ispred bolnice video je kako unutra ulazi Paolo Berluskoni, njegov brat kao i italijanski biznismen Lapo Elkan, unuk Đovanija Anjelija, jedan od naslednika Fijata.

Silvio Berluskoni je imao veliku operaciju na srcu pre tri godine u istoj bolnici, San Rafaele, gde je danas stigao kolima hitne pomoći.

Milijarder i medijski magnat koji je morao da napusti mesto premijera 2011. i dalje vodi svoju partiju desnog centra Napred Italijo i svoju porodičnu firmu Fininvest, koja kontroliše Mediaset, najveću privatnu medijsku grupu u Italiji.

Protiv njega se u Italiji i dalje vodi nekoliko sudskih procesa, između ostalog za uticanje na svedoka u okviru skandala Rubigejt, i čuvenih bunga-bunga žurki.