BEZ IZUZETKA: Oko ove TRI stvari se svađaju baš svi partneri

Iako su razlozi zbog kojih dolazi do svađe s partnerom poprilično individualni, na neke situacije i poteze je mnogima očigledno teško ostati ravnodušnima.

Svađa
Pixabay.com

Kako prenosi “The Guardian”, nedavno istraživanje sprovedeno na jednom američkom univerzitetu dokazalo je da se parovi najčešće svađaju zbog sledeće tri stvari:

Seks

Možda neočekivano, ali kada malo bolje razmislite, seks je veliki i važan deo svake ljubavne veze, stoga nije čudno da oko njega takođe nastaju nesuglasice. Najčešći razlog zbog kojeg se parovi svađaju, a da je povezan sa seksom je taj što jedna strana želi više, a druga manje, što stvara nezadovoljstvo i pobunu.

Urednost

Istraživanje koje je proveo “Storage World” dokazalo je da čak 61 posto žena odbija neurednost kod muškaraca. Iako je s muške strane procenat znatno manji, 25 posto, čini se da je to dovoljno da bi do rasprave oko (ne)urednosti došlo kod većine parova.

Neslušanje partnera

“The Guardian” ovaj razlog naziva “sindromom lažnog pamćenja”. Naime, mnoge osobe kada ne slušaju šta im druga osoba govori se, kada ih se prozove po pitanju toga, pokušavaju obraniti laganjem, da to nije istina i izmišljanjem izjava koje nikada nisu izrečene.loading...