BEZ OBZIRA NA GODINE: Za zdrav odnos s majkom poželjno je da bar jednom godišnje s njom otputujete

Iako vam putovanje sa majkom možda ne zvuči zabavno (sve zavisi od odnosa, godina...), i najčešće se u takve avanture otiskujemo sa partnerom ili prijateljima, putovanje sa majkom ima mnogo benefita i za vas i za nju!

pixabay

1. Nema boljeg tima od vas i vaše majke

Kad putujete sa prijateljima, pa i sa partnerom, treba vam neko vreme da se naviknete na njegove navike, a i on na vaše. Takođe, svi znamo da uvek postoji bar jedna stvar koju nam je neprijatno da radimo pred nekim ko nije član porodice. Sa druge strane, majka vas poznaje najbolje, kao i vi nju, pa će to biti savršeni dani bez pretvaranja i ustručavanja!

2. Uspomene za ceo život

Nijedan suvenir neće vam biti draži od mutnog selfija sa majkom ili lepom fotografijom gde vas dve stojite pored nekog spomenika bez nogu ili pola glave, jer taj stranac kojeg ste odabrali da vas fotografiše nije odradio posao kako treba. Te smešne uspomene biće vam najlepše, naročito onda kada dođe vreme za neizbežni rastanak koji nas sve čeka.

Ukoliko već neko vreme ne živite s majkom, putovanje sa njom biće sjajan način da se vratite u te divne dane! Da ne spominjemo koliko će vam biti drago i toplo oko srca kada za nekoliko meseci započnete razgovor rečenicom poput: Sećaš li se onih kolačića što smo jele u Italiji, ili Kad se setim kako smo obe umalo pale sa čamca na letovanju…

3. Putovanje s majkom je najbolji način da se ponovo povežete

Iako možda i dalje živote zajedno ili makar blizu i često se viđate, svakodnevne obaveze nam ne dozvoljavaju da se na dnevnom nivou povezujemo sa bliskim ljudima. Svako trči za svojim obavezama, retko ko više i ruča u društvu porodice, uvek je tu još neko… Zato vas dve uplatite nekoliko dana na planini ili moru – to je jedna od najboljih investicija!

4. Sjajan način da kažete majci “Hvala za sve”

Majka će uraditi sve što može kako bi učinila svoje dete srećnim. To što ćete nju odabrati kao društvo za putovanje je savršen način da joj se bar malo “odužite”, pokažete koliko je volite i koliko ste joj zahvalni za sve što je za vas učinila.

Majka će biti oduševljena, a to možete da proverite tako što ćete je pitati da se priseti zajedničkih putovanja kad ste bili mali – primetićete sreću i nostalgiju u njenim očima i glasu.

Uživaćete da u njenim očima to vidite ponovo, ali i u vašim kada se kasnije budete sećali zajedničkog putovanja!

5. Upoznaćete se još bolje

Koje je omiljeno jelo vaše majke? Koju knjigu trenutno čita? Koji su njeni planovi za blisku budućnost? Ako ne znate odgovor na neko od ovih pitanja, vreme je za putovanje s majkom!

Provedite dragocene trenutke same, bez nevažnih ljudi se uvek nekako nađu u blizini. Otkrivajte jedna drugoj tajne koje do sada niste delile i upoznaćete se još bolje. Uradite nešto što nijedna od vas dve do sada nije probala – zajedničko planinarenje, ekstremni sport, neobičan tretman lepote… Uživaćete u svakoj sekundi!

6. Naučićete se strpljenju i kompromisu

Iako je veza između majke i deteta jedna od najjačih koje postoje, ipak pripadamo različitim generacijama, a mišljenja i ukusi nam se razlikuju. Budimo se u različito vreme, volimo različitu hranu za doručak, preferiramo drugačije filmove. Ali, ograničeno vreme i nepoznat prostor tako moćno ohrabruju na kompromis – uspećete da pronađete kompromisno rešenje koje će vas obe učiniti srećnijim i ponosnim!

Praktikujte ovo što češće i zapamtite, jednom više nećete imati priliku i biće vam beskrajno žao što makar jedno letovanje niste posvetili onoj koja vas je najviše volela…