BEZ POSEKOTINA I IRITACIJE: Ovo je sve što treba da znate za pravilno brijanje INTIMNE ZONE

Uklanjanje stidnih dlaka je vrlo često, posebno među mlađim generacijama. Mi smo ovde da vam pokažemo kako se to radi ispravno i od sada više nikada nećete napraviti ove greške ponovno.

Brijač
Pixabay.com

Isecite stidne dlake pre brijanja

Britve su napravljene za kraće dlake zbog čega ste možda primetili da postaju tupe već nakon jednog brijanja. Vaše stidne dlake moraju biti kraće kako bi britva bila u mogućnosti da klizi glatko. Uzmite par malih oštrih makaza i lagano povucite kosu od tela i ošišajte.

Ako se osećate kao da ste nespretni možete koristiti električni trimer bez rotirajuće glave, jer ipak je to vaš dragoceni prostor, a vi ne želite da se povredite.

Uzmite britvicu

Niko ne brine koja je boja britve sve dok radi posao kako treba. Najvažnije je imati oštru britvicu s tri ili više noževa koji će učiniti lakše brijanje. A ako ne želite da stalno kupujete nove britve morate voditi bolju brigu o njima. Koristite posebnu britvicu za stidno područje i uvek sperite dlačice sa njega i očistite ga. Nikada ga ne ostavljajte mokrog jer voda može nagrizati noževe i uništiti britvicu.

Zategnite kožu čvrsto

Za najbolje iskustvo za brijanje povucite kožu čvrsto slobodnom rukom dok brijete područje. Britve rade najbolje na ravnim površinama.

Brijati se treba polako i nežno

Postoje dve stvari koje trebate zapamtiti o brijanju vaših stidnih dlaka: ako se brijete u smeru rasta dlaga izbeći ćete iritaciju i urasle dlake, a ako brijete nasuprot rasta dlaka imaćete bolje brijanje. To je na vama da odlučite koji pristup želite, ali ako imate ekstra osetljivu kožu ne bi trebali brijati suprotno rastu dlačica jer može izazvati komplikacije.

Takođe je potrebno paziti da ne preterate s brijanjem. Ne ide se preko istog područja milijon puta, to će iritirati kožu. Ako ste novi u brijanju ne brijte se svaki dan, preskočiti dan ili dva između i neka se vaša koža navikne na njega.

Pre brijanja pripremite kožu

Pre nego što se obrijete budite sigurni da je vaša koža čista i da su pore otvorene. Koristite blagi sapun i očiste to područje, ali ne idite dalje od stidnih usana. Možete koristiti piling sa šećerom za pročišćavanje kože ili čak smesu od sode bikarbone. To će otvoriti pore i učiniti područje lakšim za brijanje te smanjiti iritaciju i crvene mrlje.

Isperite preostale stidne dlake, nežno osušiti kožu i hidrirajte

Nakon što ste isprali preostale dlake, osušite područje i nanesite nežnu hidratantnu kremu. Možete koristiti baby ulje ili aloe veru, što je izvrsno za osetljiva područja. Nemojte koristiti parfimisane ovlaživače jer oni sami mogu dodatno iritirati kožu.