BIĆETE ODUŠEVLJENI: Prašak za veš je NAJBOLJI IZBOR pri čišćenju ovih površina

Između ostalog, sa njim možete fenomenalno da operete automobil.

Pixabay.com

Prašak za veš je jako sredstvo za čišćenje, ali sigurno niste znali da njime možete oprati i druge stvari u kući.

On može biti multifunkcionalan, a možete koristiti onaj u obliku gela ili praha ako želite, na primer, da očistite odvod ili čak i auto.

Evo na koje vam načine on može pomoći pri čišćenju!

1. ČIŠĆENJE ODVODA

Primetili ste da vam je odvod začepljen? Ne morate odmah zvati stručnu pomoć, prvo isprobajte ovaj trik. U odvod stavite 60 ml praška za rublje, a onda polagano sipajte oko litar vrele vode. Vrela voda i prašak će zajedno ukloniti nečistoće koje se nalaze u odvodu. Osim što je vrlo jednostavno, i jeftino je jer ne morate zvati vodoinstalatera.

2. VIŠENAMENSKO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE

Možete vrlo lako od praška za veš napraviti univerzalno sredstvo za čišćenje. Kako biste to uradili potrebno je 80 ml izbeljivača, 4 l vode i jedna kašika praška za veš. Odlično deluje ako morate da prebrišete zid, očistite kupatilo… Ustvari dobro deluje na bilo kojoj površini.

3. UKLANJA MRLJE NA TEPIHU I OSTALIM POVRŠINAMA

Ako malo razmislimo, logično je zaključiti da ako deluje dobro na uništavanje mrlja na odeći, mora to isto činiti i s mrljama na tepihu. Postupak je jednostavan, stavite prašak za veš na mrlju i lagano utrljajte mokrom krpom kako bi sredstvo upilo u mrlju. Sačekajte 5 minuta i očistite višak praška, a ako je potrebno postupak ponovite dok mrlja ne nestane.

4. OPERITE AUTO

Idealno je sredstvo za spoljašnje pranje automobila. Bez puno muke uništava svu prljavštinu, ali ga prethodno morate razrediti. Jedna kašika praška je dovoljna za jednu celu kantu tople vode, a ako prašak ne pomešate s vodom, može oštetiti boju auta, a to sigurno ne želite.

5. ČIŠĆENJE PODA

Svojstva u prašku koja se brinu za čišćenje su odlični i za čišćenje podova. U posudu s vodom za pranje dodajte samo jednu kašičicu praška za veš, a krpu za pranje dobro ocediti. Ako ona ostane puno mokra, na vašem podu će ostati mrlje.