Zagorelo jelo je muka od koje se svakoj domaćici triput digne kosa na glavi. Prvi put, naravno, zato što najčešće mora da baci jelo, a drugi put dok smišlja čime da ga nadoknadi na trpezi, piše “Lepa & srećna”.

Treći i najgori momenat muka dolazi sa čišćenjem šerpe. Sa ovim savetima, nadamo se da će vaša muka biti manja:

  1. Pospite dno šerpe sodom bikarbonom pa prelijte vrelom vodom. Ostavite da se ohladi, pa operite na uobičajen način deterdžentom i toplom vodom.
  2. Sipajte u šerpu malo vode i alkoholnog sirćeta, ostavite da vri na tihoj vatri minut dva pa dodajte par kašika sode bikarbone. Budite oprezni! Mešavina će naglo zapeniti. Kad se prohladi, operite šerpu.
  3. Naprskajte na dno šerpe sredstvo za čišćenje rerni, ostavite da deluje pa operite šerpu na uobičajen način.