Bila je velika JUGOSLOVENSKA ZVEZDA, a onda su joj ZABRANILI PESMU! Pune četiri godine niko nije smeo da je pusti

Za pevačicu Jasnu Zlokić 1986. godina je bila kobna. Tada je u Splitu nastupila sa pesmom “Pismo“, a ta pesma nije smela da se pušta na radiju sve do 1990. godine!

Printscreen

Mediji su tada podigli veliku prašinu oko toga, a pompa se podigla jer se u numeri ljubavnica obraća zakonitoj suprugi, a ovo je refren te pesme:

“Da krala sam ga, vama krala sam ga i sad mi je žao al’ vjerujte mi, ne nije mi ne više no vama dao. Sad vraćam vam ga evo vraćam vam ga jer poslije dosta vina on priznao je, meni priznao je da voli vas i sina…”

Jasna je o spornom tekstu “Pisma” rekla:

“To je malo provokativna pesma i malo neobičnog teksta, ali vrlo životnog. Čula sam za tu priču da nije smela da se pušta na radiju. Možda su veliki moralisti smatrali da nije zgodno da se to peva”.

Inače, Jasna je već kao tinejdžerka izgradila karijeru muzičara, a 1974. godine je osvojila titulu Prvog glasa Dubrovnika. Rođena je u Veloj Luci, baš kao i njen kolega Oliver Dragojević.

Osim što su proveli djetinjstvo u istom mestu na Korčuli – ovo dvoje pevača potiči iz iste loze. Naime, pevačica je rođena u porodici Dragojević u korčulanskom mestu Vela Luka.

Ima dve sestre, a čitava porodica je muzički talentovana. Jasna je svojevremeno nastupila i kao “predgrupa” na koncertu poznatog američkog repera 50 Centa, zbog čega je “zaradila” nadimak J. Zlo.

Bilo je to na nagovor repera Nereda, čija je majka rekla da će na koncert doći samo ako bude i Jasna jer je obožava.