“Bio sam sebičan i okrutan”: Hoakin Finiks održao govor na dodeli Oskara od koga će vam krenuti suze (FOTO/VIDEO)

Danima se pisalo da će upravo Hoakin Finiks osvojiti prestižnu nagradu Američke filmske akademije Oskara, a glumac je nakon što mu je uručena zlatna statua održao veoma emotivan govor jedva zaustavljajući suze.

Beta/ Evan Agostini/Invision/AP

On je dobio Oskara za maestralnu glumu u filmu “Džoker”, te u svom emotivnom govoru priznao da je znao da bude okrutan, sebičan i težak za saradnju.

Ne osećam se boljim od svojih kolega, jer delimo istu ljubav prema filmu i ovom načinu izražavanja koji mi je omogućio neverovatan život. Ne znam gde bih bio da nema glume – rekao je Finiks u veoma emotivnom govoru.

Beta/AP Photo/Chris Pizzello)

Bio sam nitkov, bio sam nekada sebičan, okrutan, nekada težak za rad. Mnogi u ovoj sobi dali su mi drugu šansu – dodao je glumac.

Prisetio se i svog pokojnog brata, takođe slavnog glumca Rivera Finiksa koji je napisao stih: “Trči ka oslobođenju sa ljubavlju i mir će te slediti“.

Osvrnuo se i na to da glumci imaju mogućnost da se bore i da daju glas svima onima koji ga nemaju.

Ali mislim da mi je dat najbolji dar, kao i mnogima u ovoj prostoriji, to je mogućnost da damo glas onima koji ga nemaju… Bilo da govorimo o jednakosti polova, rasizmu, pravima LGBT populacije, ostalim ljudskim pravima i pravima životinja – istakao je Finiks.