BIZARNO ILI KOMFORNO? Kada vidite unutrašnjost japanskih vozova, ostaćete u ŠOKU (FOTO)

Japanski vozovi i železnice prate poslednje hitove tehnologije, a puno se pažnje poklanja i praktičnosti i udobnosti - putnika u njima.

Voz
Printscreen

Voz je u Japanu glavno prevozno sredstvo, a u toj je zemlji smešteno 50-ak najprometnijih železničkih stanica na svetu.

Sunrise Express

Sunrise Express japanski je noćni voz u kojem su na putu od Tokija do Okajama spojena dva voza; Sunrise Izumo i Sunrise Seto.

Oni se na cilju razdvajaju i odlaze na različita odredišta – Sunrise Izumo ide u Izumoši, a Sunrise Seto putuje za Takamatsu. Na povratku se vozovi opet spajaju u Okajamu i skupa voze do Tokija.

Putovanje ovim vlakom uzbudljivo je kulturno iskustvo i prilika za uživanje u neverovatnim krajolicima.

Prvi razred

Za razliku od većine modernih vozova, ovaj voz ima čak šest vrsta smeštaja. Kupe Single Deluxe (kupe A klase) izgleda kao ugodna sobica za jednu osobu.

Pored kreveta je sto sa stolicom i umivaonikom, a svetlo i radio se mogu podešavati.

Putnik dobije papuče, ogrtač i toaletne potrepštine, a iz ovih se odeljaka može besplatno do tuša. Ako cenite privatnost svideće vam se što zasebna kabina ima vrata koja se mogu zaključati.

Drugi razred

Ostale vrste smeštaja spadaju u takozvanu ‘B klasu’: Sunrise Twin, Single Twin, Single i Solo. Svi su namenjeni jednoj ili dve osobe, a nisu zapravo ništa lošiji od kabina prvog razreda.

I tu se vrata zaključavaju pa se možete izolovati, a prednost je što odjednom unutra može boraviti i više ljudi, npr. grupica prijatelja.

Nobinobi

Nobinobi je prostrani kupe na dva nivoa s puno ravnih površina. Svaki je odeljak za spavanje pregrađen s drvenom pregradom, a ima i prozor s pogledom na krajolik. Sedišta su dovoljno dugačka za ugodno spavanje.

Boravak u ovom smeštaju može biti odlična prilika za upoznati nove ljude i istražiti japansku kulturu. U vozu se naravno poštuju japanski običaji pa ćete morati da se izujete pre nego što se smestite.

Šestominutno tuširanje

Tuširanje se plaća (osim u prvom razredu) pa morate kupiti posebnu karticu. Voda teče tačno šest minuta dok vam brojač pokazuje koliko je vremena prošlo pa isprati šampon i sapun na vreme može biti pravi izazov.

Nakon što završite samo stisnete dugme za automatsko čišćenje tuš kabine, piše Bright Side, a prenosi DDL.loading...