BLISTAV DOM BEZ MALTRETIRANJA: Ovi trikovi za čišćenje štede VREME I NOVAC

Čišćenje kuće može biti prilično naporan posao.

čišćenje
Pixabay.com

Glavni neprijatelj je prašina koja se skuplja na nameštaju već posle nekoliko dana od čišćenja.

Međutim, sada su profesionalne spremačice podelile savete kako da vam čišćenje kuće postane najlakši posao na svetu.

Zbog njihovih saveta, za sređivanje kuće će vam od sad biti potrebno minimalno vremena.

Aluminijumskom folijom uklonite ostatke hrane

Napravite lopticu od aluminijumske folije pa na nju nanesite malo deterdženta za sudove. Iskoristite je kako biste uklonili ostatke hrane sa posuđa, kao što su tiganji i šerpe, a da ih pritom ne oštetite.

Koristite jastučnicu da očistite plafonske ventilatore

Na pokretni deo ventilatora navucite jastučnicu i njome čistite jedan po jedan propeler. Na taj način će sva prašina sa ventilatora ostati na jastučnici i nećete morati dodatno da je uklanjate sa poda.

Očistite mlin za kafu pomoću pirinča

Ako često upotrebljavate mlin za kafu, ovaj trik će vam sigurno biti od koristi. Stavite u njega pola šake sirovog pirinča, pa ga samo na kratko uključite. Pirinač će pokupiti svu prljavštinu koja se nalazi u unutrašnjosti mlina za kafu.

Gumenom rukavicom pokupite dlake

Skupljanje dlaka može da bude prilično veliki problem ukoliko se nalaze svuda po kući. Kako bi vam to sada bilo lakše, koristite bilo koju gumenu rukavicu kako biste ih uklonili. Takođe možete koristiti valjak za uklanjanje dlaka.

Uklonite prašinu pomoću filtera za kafu

Ne morate uvek da koristite mikrofiber krpe kako biste očistili prašinu.

Sada postoji još jedan način za to, a to je pomoću papirnog filtera za kafu koji, za razliku od mikrofiber krpe, neće ostaviti nikakve tragove na vašem televizoru i ostalom nameštaju.

Očistite dasku za seckanje pomoću limuna

Uzmite pola limuna i njegov sok iscedite na dasku za sečenje, pa je dobro istrljajte limunom. Ostavite da odstoji dvadesetak minuta, pa je isperite, nakon čega će daska biti čista i lepo će mirisati. Ipak, ovaj trik je najbolje da upotrebljavate na dasci koja je od plastike.