BOČELI U NEVOLJI! Zbog OVE izjave o koroni, slavni tenor na udaru kritika

Slavni tenor našao se na udaru kritika italijanske javnosti, pošto je podelio mišljenje o merama zaštite u toj zemlji, tokom epidemije koronavirusa.

andrea bočeli
Print screen/You Tube

Tenor Andrea Bočeli, koji je ostavio svet bez daha kada je u jeku najveće epidemije u Italiji pevao u praznoj milanskoj katedrali, prisustvovao je događaju organizovanom u Italijanskom Senatu pod nazivom „Kovid 19 u Italiji: Između informacija, nauke i prava građana”.

Događaj su organizovali članovi senata i političari Armando Siri i Viktorijo Sgarbi a prisustvovao mu je i Mateo Salvini iz partije „Lega”.

Bočeli je tom prilikom izjavio da se tokom karantina osetio „poniženim i uvređenim kao građanin kad mu je zabranjeno da izađe iz kuće” i priznao da je u nekim slučajevima svesno prekršio pravila jer je smatrao da „nije ispravno niti zdravo ostati u kući”.

Imam dosta godina, potrebno mi je sunce i vitamin D“, rekao je Bočeli i dodao da od početka sumnja u ovu epidemiju i da, poznajući izuzetno mnogo ljudi, nikada nije upoznao nekoga ko je završio na intenzivnoj nezi i da mu nije bilo jasno zašto se situacija vodi pod „veoma teškom”.

Nakon ovih reči društvene mreže, a i mnoge medijske kuće su se ustremile na tenora vređajući ga i po ličnoj osnovi navodeći između ostalog i da je „pevač slep i da nije svakako ništa ni mogao da vidi”.

Nakon zaista teških optužbi koje su mu uputili italijanski građani, Bočeli je izjavio „Dešavaju se čudne stvari u ovoj zemlji. Pozvan sam da dam svoje svedočenje u Senatu i ja sam to učinio, i zanimljivo je da su me nakon toga nazvali nekim ko negira epidemiju. Baš čudno. Naime, od prvog dana sam pomagao onima koji su bolesni od virusa, sa mojom fondacijom smo sakupljali sve ono što je potrebno u ovoj krizi, došao sam u grad koji je bio simbol zaraze (Milano) ne bih li se molio sa svima, a i da pokažem svima da je strah jedina stvar koje se trebamo bojati. Moguće je da su me pogrešno razumeli. Kada se odigrao Kup u Napulju i svi su se ustremili na navijače koji su bili rame uz rame na ulicama, zapravo se ništa nije dogodilo, epidemija se nije vratila. Ja sam jednostavno optimista po prirodi i želim i nadam se da možemo da se vratimo normalnom životu”.

U Italiji, koja broji 60 miliona stanovnika, trenutno se na dnevnom nivou beleži oko 170 zaraženih sa blagom kliničkom slikom, pet preminulih (podatak od 27. jula) i 45 osoba na intenzivnoj nezi.