BOKI 13 OSUĐEN NA 9 GODINA ZATVORA: Ovo su detalji presude u aferi REKET

Nakon 42 održana ročišta, sud u Skoplju osudio je na kaznu zatvora od devet godina Bojana Jovanovskog, poznatijeg kao Boki 13, a nekadašnju šeficu specijalnog tužilaštva Katicu Janevu na kaznu u trajanju od sedam godina, prenosi portal Plusinfo.

Printscreen

Jovanovski je osuđen po dve tačke, za pranje novca i primanje nagrade za nezakonit uticaj, dok je Janeva osuđena zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja.

Kako se navodi, prema optužnici, Jovanovski i biznismen Zoran Milevski, koji je prethodno osuđen na tri godine zatvora, su od Jordana Kamčeva uzeli 1,5 miliona evra da bi mu olakšali položaj u slučaju “Imperija”, dok je Janeva uzela 50.000 evra i komplet u vrednosti od 5.000 evra.

Suđenje u slučaju “Reket” počelo je u decembru prošle godine. Optužnica je podignuta protiv tri osobe.

Na prvom ročištu u tom slučaju, optuženi Zoran Milevski-Kičec priznao je krivicu i već na narednom ročištu osuđen je na tri godine zatvora.

Ostalo dvoje optuženih, Jovanovski i Janeva, izjasnili su se da nisu krivi i protiv njih se vodi krivični postupak zbog predstavljanja niza materijalnih i verbalnih dokaza Tužilaštva, navodi Plusinfo.