BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA: 3 glavna uzročnika koja izazivaju ovaj problem!

Ukoliko niste dovoljno opušteni tokom seksa, predeo genitalija može da ostane suv i samim tim seks postaje bolan.

 

Ukoliko niste dovoljno opušteni tokom seksa, predeo genitalija može da ostane suv i samim tim seks postaje bolan. Kako biste sprečili ovaj problem, koristite lubrikante ili pokušajte da se što više opustite tokom predigre.

Takođe, neke poze u seksu mogu da vam stvore bol. Za to ne postoji rešenje, pa to iskreno recite partneru. Upražnjavajte samo one poze u kojima se osećate prijatno.

Kako bi bol tokom seksa bio manji, vi preuzmite inicijativu i same kontrolišite ritam i tempo. Sve u svemu, najvažnije je da budete opušteni i da se prepustite partneru. Ukoliko osećate bol, to otvoreno recite i pokušajte zajedno da pronađete rešenje.

Ni slučajno ne nastavljajte seksualni odnos dok trpite bol, jer vama neće biti lepo, a partner će smatrati da ne radi neke stvari dobro, pa će početi da se oseća nesigurno.

Ukoliko vas svrbe genitalije i preosetljive su na dodir, odnos vam je bolan, a posle odnosa sluzokoža vagine je crvena, ponekad otečena i imate osećaj kao da gori – verovatno imate problem s gljivicama. Uglavnom se radi o kandidi albikans.

Ne čekajte da vam se upala pogorša, odmah potražite pomoć ginekologa. Iako žene i po drugim simptomima znaju da imaju probleme s gljivicama kao što je pojačan beličast sekret praćen neprijatnim mirisom, ponekad je bol tokom odnosa jedini indikator da ih imaju.

Terapiju nikako ne uzimajte na svoju ruku. Sami smete da se lokalno ispirate rastvorom sode bikarbone (velika kašika na litar mlake vode), uz higijensko-dijetetski režim. Izbegavajte sintetički i tesan donji veš, a iz ishrane izbacite slatkiše i gazirana pića.loading...