Bono Voks otkrio: Evo zbog čega stalno nosi naočare

Frontmen irske rok grupe U2, Bono, izjavio je da ne nosi stalno naočare, ali ne zbog pomodarstva!

Bono već zato što 20 godina boluje od glaukoma, prenosi danas britanska televizijska mreža BBC1.

Oči obolele od glaukoma, koji pritiska vlakna očnog živca i mrežnjače što može dovesti do gubitka vida, veoma su osetljive na svetlost, rekao je 54-godišnji Bono i dodao da naočare za sunce nosi i u zatvorenim prostorijama.

– Imam dobru terapiju i sve je u redu – rekao je Bono u televizijskoj emisiji na BBC-u povodom promocije novog albuma benda „Songs of Innocence”, objavljenog 10. oktobra na internetu.

U2, koji je nastao krajem 1970-ih godina, do sada je prodao više od 120 miliona studijskih albuma i više od 50 miliona kompilacija i snimaka živih nastupa. Grupa je osvojila 22 muzičke nagrade Gremi, najviše posle američkog muzičara Stivija Vondera.

Grupu čine pevač Bono (Pol Hjuson), gitarista Edž (Dejv Adams), basista Adam Klejton i bubnjar Lari Malen.

Bend je politički aktivan, posebno u oblasti ljudskih prava. Članovi grupe su aktivisti projekta protiv siromaštva „Make Poverty History”, a Bono je član organizacije DATA, koja se bavi otpisivanjem dugova i sidom u Africi.

Bono je humanitarno aktivan u svom rodnom Dablinu, gde novčano pomaže pacijente koji se dugo oporavljaju od operacije aneurizme, pucanja krvnog suda u glavi.loading...