BRAČNI SAVETNICI OTKRIVAJU: Puno MLAĐI PARTNER je samo neko vreme POŽELJAN

par
Pixabay

Godine se, ipak, računaju... velika razlika u godinama između partnera može u određenim situacijama biti i uzrok velikih problema.

 

Veze i brakovi kod koji je razlika u godinama između partnera jako velika imaju manje šansi da “opstanu” nego ako su partneri približnih godina.

Iako su muškarci često srećni, barem u početku, kad su u vezi sa znatno mlađom ženom, te ljubavi obično potraju oko šest, u najboljem slučaju desetak godina, pokazala je nova studija, prenosi “Dejli mejl”.

Ako razlika u godinama nije velika, partneri se bolje snalaze u teškim situacijama i lakše prebrode krize koje su normalne u svakoj vezi.

Tokom istraživanja, utvrdili smo da su najzadovoljniji svojim brakom muškarci koji su se oženili mlađim ženama, i to je naročito uočljivo u prvim godinama braka, dok su najmanje zadovoljni oni koji su se oženili starijom ženom – izjavila je Tera Mekiniš, sa Univerziteta Kolorada koja je vodila ovo istraživanje.

Isto važi i za žene, one su uglavnom posle nekoliko godina braka razočarane životom, ukoiliko su se udale za starijeg muškarca, a relativno zadovoljne ako je njihov partner znatno mlađi, pokazali su rezultati studije.

Tokom vremena, osobe koje stupe u brak sa mnogo mlađim ili mnogo starijim partnerom imaju sve više problema u braku i njihov osećaj sreće i zadovoljstva uočljivo je niži u odnosu na bračno zadovoljstvo koje osećaju supružnici koji su približnih godina –  kaže dr Mekiniš.

Stvar je u tome što osobe koje su “tu negde” po godinama lakše nalaze zajednički jezik, i lakše prevazilaze krizne periode jer mogu da se dogovore oko većine važnih životnih pitanja.

   
 inShare