Bradati trend: Od bejbi fejsa do bradatog muškarca za 8.000 dolara

Plastični hirurzi na Menhetnu i Floridi kažu da je neverovatan porast operacija presađivanja brade u poslednjih pet godina, a za to zadovoljstvo muška populacija treba da izdvoji od 2.000 do 8.000 dolara.

Brada je vekovima bila znak muževnosti i muškosti u mnogim kulturama širom sveta, a u skorije vreme postala je simbol urbanog muškarca. Oni sa bradom sebe smatraju duhovitima, kreativnima i uspešnima što je rezultiralo trkom ka plastičnim hirurzima koji rade transpataciju kose sa kože glave na obraze.

Plastični hirurzi na Menhetnu i Floridi kažu da je neverovatan porast operacija presađivanja brade u poslednjih pet godina, a za to zadovoljstvo muška populacija treba da izdvoji od 2.000 do 8.000 dolara, prenosi AFP, a cena zavisi od toga koliko kose treba da bude presađeno na obraze.

Vlasnik jedne građevinske firme Deni Higuera, star 26 godina transplataciju brade uradio je pre više od godinu dana i kaže da je “oduševljen” rezultatima. On je odrastao diveći se očevoj bradi, a sam je bio žrtva provokacija da “tek tu i tamo ima po neku dlaku”.

– Postoje ljudi koji vole dugu kosu, postoje oni koji vole kratku kosu, a ja sam samo želeo lepu bradu – izjavio je AFP-u i dodao da je to sada veoma popularno.

Ni svet Holivuda nije mimoišao ovaj trend, pa su pre deset godina filmske zvezde bile glatko izbrijane, ali danas je drugačije. Crveni tepisi puni su bradatih glumaca, kao što su Bred Pit, Džordž Kluni, Rajan Gosling ili Ben Aflek.

Još jedan razlog za navalu i potražnju za ovom vrstom transpatacije je i u tome što danas postoji mnogo više lekara koji znaju da je urade, što ranije nije bio slučaj. Doktori smatraju da se vraća moda neotesanog, muževnog izgleda i obuhvata sve profesije od privrednika, vatrogasaca do dizača tegova.loading...