BRAK DUG 73 GODINE: Ovo je POSLEDNJA ZAJEDNIČKA FOTOGRAFIJA kraljice Elizabete i princa Filipa (FOTO)

Vojvoda od Edinburga i kraljica Elizabeta bili su u braku 74 godine, sve do smrti princa Filipa u petak 9. aprila. Na poslednjoj zajedničkoj fotografiji kraljice Elizabete i princa Filipa zabeležen je dirljiv trenutak.

Printscreen

Fotografija je snimljena na dan njihove 73. godišnjice braka i uhvatila je momenat kada kraljica i princ nasmejani gledaju u čestitku koju su dobili od svojih praunuka, princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luisa.

Na ručno napravljenoj čestitki bio je zalepljen broj 73, broj godina koje je kraljevski par proveo u braku. Kraljica Elizabeta je na sebi imala plavo odelo ukrašeno brošem koji je nosila na svom medenom mesecu, kao i na obeležavanju njene i Filipove 60. godišnjice braka.

Na stočiću pored njih nalazila se mala gomila naslaganih čestitki i pisama koje su dobili za godišnjicu braka.

Fotografija je snimljena 20. novembra prošle godine u hrastovoj sobi u dvorcu Vindzor. U tom dvorcu su kraljica Elizabeta i princ Filip proveli poslednje mesece njegovog života.

Kraljica Elizabeta, kojoj je sada 94 godine, udala se za poručnika Filipa Mauntbatena kada je imala 21 godinu u novembru 1947. godine. Njihova zajednica trajala je duže od bilo kog braka drugih kraljevskih parova.

Princ Filip umro je u petak ujutru nakon što je ranije ove godine skoro mesec dana bio hospitalizovan. Kraljica će se sada povući na osam dana kako bi u privatnosti odbolovala smrt supruga.

OGLASILA SE KRALJICA! Nakon smrti supruga podelila saopštenje, ali i SLIKU KOJA JE SVE RASPLAKALA (FOTO)