Sve dame znaju da je rajf pravi ukras za svaku glavu i svaku frizuru. Oni mogu biti veoma raznovrsni i izuzetno interesantni, a mi vam donosimo serijal tutorijala sa predlozima kako možete sami da napravite fantastične kreacije koje bi svaka ženska osoba poželela.

 

Nije vam potrebno puno novca kako biste izgledali sređeno i moderno, a mi ćemo vam to i dokazati. Uz samo malo truda možete da napravite divan ukras za koji vam niko neće poverovati da nije kupljen.

 
Potrebno je:

– običan rajf,

– satenska traka željene boje i debljine,

– interesantan materijal,

– makaze,

– igla i konac,

– pištolj za lepak ili lepak.

1. Običan metalni ili plastični rajf će vam biti savršen za ovaj projekat. Možda već imate jedan u kući, a i ukoliko nemate, možete da ga kupite veoma jeftino u kineskim radnjama. Uzmite satensku traku, mi smo odabrali deblju braon za ovaj projekat. Zalepite na jednom kraju rajfa traku pa krenite da je obmotavate što čvršće tako da nema praznina.

 

Kada dođete otprilike do polovine rajfa, dodajte malo lepka kako biste učvrstili traku, pa nastavite i kada dođete do kraja opet zalepite i isecite višak trake.

 
2. Kao ukras za ovaj rajf, odlučili smo da pravimo cvetiće i odabrali smo najlakši način za to. Potrebno je da odaberete željeni materijal, po mogućnosti sa nekim šarama i sl. Može da bude bilo koji materijal, ali biće vam lakše da radite sa nekim laganijim.

 
Na njemu iscrtajte krugove željene veličine i imajte na umu da će to odrediti i veličinu samog cveta.

 

3. Isecite krugove što preciznije. Za jedan cvet potrebno vam je sedam krugova iste veličine.

 

4. Uzmite jedan kružić, pa ga preklopite na pola i još jednom na pola, kao na fotografijama.

 

 
5. Uzmite iglu i konac i uhvatite na preklopu par puta, samo u uglu, kako bi kružić ostao savijen. Ponovite postupak sa još pet kružića, a jedan ostavite.

 

 
6. Na jedan nesavijeni kružić složite četvrtine, pa ih uhvatite iglom i koncem. 

 

 
7. Zatim na vrh dodajte još dve četvrtine između prethodno ušivenih i dobićete cvetić koji bi trebalo da izgleda kao ovaj na fotografiji.

 

 
8. Napravite još dva cvetića, iste veličine ili manja od prethodnog, pa ih zalepite na rajf.

 

 
9. Trebalo bi da dobijete rajf koji podseća na ovaj na fotografiji. Uvek možete da ga prilagodite svojim željama, da se igrate sa materijalima i dodacima poput perlica, šljokica i cirkona.

 

 
10. Sigurni smo da bi svaka dama volela da ima ovako nešto, zar ne?

 loading...