Brašno u borbi protiv neželjenih dlačica

Ukoliko se spremate za vrelo letovanje na plaži definitvno vas očekuje bolno odstranjivane dlačica. Urastanje, crvenilo i oštećena koža su posledica depilacije hemijskim preparatima, zato vam predstavljamo prirodan način kako da se rešite neželjenih dlaka sa vašeg tela i lica.

Uklanjanje dlačica s lica
Jedan od načina je da ukolnite dlačice sa lica je da pomešate jednu šolju brašna (najbolje od leblebija) sa pola kašičice kukrume i nekoliko kapljica mleka, da bi se smesa zgusnula. Ovu mešavinu nanesete na lice u smeru rasta dlačica i ostavite 20 do 25 minuta da se smesa osuši. Nakon toga vlažnim peškirom uklonite dlake u suprotnom smeru odrasta, a onaj ostatk smese uklonite toplom vodom. Posle depilacije nanesite hidrantantnu kremu. Ova vrsta depilacije omekšava i posvetljuje kožu, a ukolko je redovno praktikujete značajno ćete smanjiti dlake na obrazima i bradi.
Postoji i drugi recept za smesu da depilaciju, a podrazumeva limunov sok i brašno od leblebija. Za ovu pastu biće vam potreno 10 mililitara limunovog soka, jedna šolja vode i 30 grama brašna. Smesu bez grudvica nanesite na lice i ostavite petnaestak minuta da se osuši. Nakon sušenja peškirom ostranite smesu u smeru rasta dlačica.
Depilacija tela
Kukuruzno brašno, belance i šećer su vam potrebi kako bi ste uklonili jače dlačice sa tela. Jedno belance sa jednom kašikom šećera umutite mikserom i dodajte pola kašike kukuruznog brašna. Sve ovo mešajte dok ne dobijete gustu pastu, koju ćete naneti na suvu kožu u smeru rasta dlačica. Ostavite da se ova gusta pasta osuši pa je uklonite sa kože suprotno od smera rasta dlačica. Nećete verovati, ali tako ćete odstraniti dlačice iz korena, a pasta je odlična za uklanjanje gustih dlaka sa dugotrajnim rezultatom.