BRAVO MILANE! Znate ga kao zvezdu hit serije “JUTRO ĆE PROMENITI SVE”, ali sada o njemu PRIČATI EVROPA (FOTO)

Mladi srpski glumac Milan Marić, koji je početkom ove godine, upravo u Berlinu skrenuo pažnju na sebe izvanrednim tumačenjem naslovne uloge u biografskom filmu o Sergeju Dovlatovu, izabran je da bude deo postave „Zvezde u usponu“ (European Shooting Stars) predstojećeg izdanja Filmskog festivala u Berlinu.

FCS promo

Reč je o programu koji će se odigrati od 8. do 11. februara naredne godine, u sklopu industrijskog dela Filmskog festivala u Berlinu, gde će, uz Milana Marića, agentima i producentima biti predstavljeno još devet izabranih mladih glumačkih snaga u usponu iz raznih krajeva Evrope.

Poziv za ovaj program i učešće u njemu svakako predstavljaju veliku počast i iskreno priznanje za talenat , trud i potencijal za dalje napredovanje, a za odabrane mlade glumce će biti organizovan niz sastanaka sa filmskim profesionalcima iz čitavog sveta.

FCS promo

Uloga u Dovlatovu, rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji u režiji Alekseja Germana mlađeg, prva je glavna uloga na filmu za mladog Marića; ovaj film, nastao i uz podršku Filmskog centra Srbije, premijeru je imao zimus upravo u glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Berlinu.

– Pokušavao sam da odgonetnem šta se krije iza tog Dovlatovljevog cinizma,  te njegove ironije, bezobrazluka, šta je iza tog štita. A onda sam shvatio da se iza toga nalazi nesigurnost, tuga, neko dete koje ne zna kako da se izbori sa zadatkom, a svi oko njega očekuju da to što pre reši – rekao je Milan o ulozi u Dovlatovu.

View this post on Instagram

ScreenDaily ne bi trebalo da laže 😉

A post shared by Milan Maric (@eugensmesni) on

U Srbiji, Milan Marić je ostvario epizodne uloge u dugomertražnim filmovima “Branio sam Mladu Bosnu” (2014), “Dobra žena” (2016), “Vlažnost” (2016), “Santa Maria della Salute” (2016), kao i u zapaženim kratkometražnim filmovima “Izgledaš do jaja kad sam odvaljen” (2013) i “Život traje tri dana” (2017).

Na televiziji smo ga gledali u serijama “Miris kiše na Balkanu”, “Nemanjići – Rađanje kraljevine”, “Vojna akademija”, “Jutro će promeniti sve”, a uskoro ćemo ga gledati i u novim televizijskim igranim serijama “Besa”, “Pet” i “Žmurke”.