BRAVO ZA IDEJU! Mladi domaći umetnik snimio KINESKU TRADICIONALNU PESMU NA SRPSKOM JEZIKU (VIDEO)

Luke Black
Promo

Multitalentovani pevač i producent Luke Black se vraća sa inovativnom obradom čuvene kineske pesme “Olive Tree”. Ovo izdanje drugačije je i zbog toga što Luke po prvi put peva na srpskom jeziku!

 

Inspirisan rasprodatom turnejom u Kini 2016. godine, Luke je rešio da kreira svoju verziju legendarnog kineskog klasika iz 1979. godine i pretvori je u dvojezičnu simfoniju. 

– Olive Tree je moja obrada kineske pesme na englesko-srpskom jeziku. Inspirisana je kineskom turnejom ali i tradicijom kojoj sam posvedočio dok sam boravio tamo. Osećaj dobrodošlice i pripadnosti upalio je lampicu u mojoj glavi da po prvi put osetim povezanost inspiracije i srpskog jezika i samim tim sam hteo da tu ideju ispoštujem – kaže Luke Black.

Spot je režirao talentovani mladi reditelj Kosta Đuraković koji se poigrava simbolom masline koja predstavlja mir, balans i samoću. Drvo maslina je predstavljeno kao spoj dobra i zla. Kostim je jedinsveni spoj asimetrija i srpske folklorne nošnje, koje su radile srpske dizajnerke: Sonja Jocić, kao i Nevena Ivanović koja stoji iza brenda NEO Design.

Luke dodaje da se ovim spotom nadovezuje na ideju o #neoslavic plemenu, gde vizuali podjednako oslikavaju poruku pesme, kroz zadivljenost koju lutajući putnik oseća prolazeći kroz razne predele i situacije. Kombinacije modernog i tradicionalnog su nešto što po Lukinom mišljenju oslikava društvo sa naših prostora i takvu sliku on želi da predstavi svetu.

Španski producenti Venza i Nemica Emika su bili zaduženi za određene elemente melodijskog identiteta pesme, te je Luke napravio obradu koja je u kohezivnom odnosu sa njegovim prepoznatljivim umetničkim identitetom.

Luke Black je ’’Olive Tree“ premijerno izveo u Ljubljani u oktobru 2017. godine, a nakon toga i na Belgrade Fashion Week-u u okviru eksplozivnog nastupa tokom revije kreatorke Ivane Pilje.

Sledeći nastup ga čeka u Beogradu 22. Decembra od 19h u okviru festivala FuturePark.