“BRAZILKA” NIJE VIŠE U MODI: Žene opet žele “prirodne frizure”, a ovo je vodič za pravilno održavanje

Magazin "Vog" piše da brazilku koja je već godinama najčešći izbor žena polako potiskuje prirodniji izgled intimne regije.

Pixabay

“Vog” donosi vodič u pet koraka, koji će vam olakšati “tranziciju”. Dakle, ako vam je dosadila brazilka, evo kako da se vratite prirodnijem izgledu, bez većih neprijatnosti.

Ekspoloziju popularnosti potpuno uklanjanje dlačica iz intimne zone doživelo je pre desetak, možda i više godina, ali… moda je čudo. Znate već, kako došlo, tako prošlo, a ta “sudbina” čeka i brazlku, izgleda.

Dr Iden Fromberg, ginekolog-akušer iz Njujorka ispričala je za “Vog” da u poslednjih nekoliko godina sve ređe viđa pacijentkinje koje potpuno depiliraju intimnu regiju.

– Žene kao da su postale svesne da je ljudsko telo mnogo više od pukog vizuelnog utiska i normi koje su u oblasti seksualnosti bile nametane – kaže dr Fromberg.

Poznate ličnosti kao što su Gvinet Paltrou, Ledi Gaga i Kameron Dijaz godinama već govore o tome da je njihov izbor prirodan izgled, a to je izgleda imalo uticaja i na trendove u estetskoj hirurgiji.

Klinika za estetsku hirurgiju DHI Global iz Londona, koja je poznata po transplantaciji kose, beleži značajan porast žena koje dolaze na tretmane želeći da vrate dlačice u pubičnoj zoni koje su ranije trajno uklonile laserskim tretmanima.

Ako kod vas nije baš “radio laser”, evo kako da iz brazilke pređete na prirodniji izgled bez većih neprijatnosti.

Korsitite male makaze za trimovanje

Dr Fromberg preporučuje da za trimovanje koristite makazice za nokte, ali da obavezno sečiva obrišete alkoholom pre upotrebe.

Od pomoći će vam biti i uveličavajuće ogledalo, i vrlo gust češalj, da možete sve da sredite “pod konac”.

Ako ćete koristiti brijač, neka bude nov i obavezno nabavite penu za brijanje za osetljivu kožu, bez parfema, da ne bi došlo do iritacije osetljive kože u ovom području.

Redovno radite piling

Urasle dlačice mogu da naprave problem kad prestanete da se depilirate voskom ili da se brijete, tako da je piling jako važan deo rutine u “prelaznom periodu”.

Ali, vodite računa kad budete birali preparat za piling, potreban vam je što nežniji, po mogućstvu sa dodatkom ulja čajevca koje će blago dezinfikovati kožu.

Birajte nežne proizvode za intimnu negu

Dečji sapuni, ili proizvodi specijalno namenjeni za negu intimne zone su najbolji izbor, jer neće poremetiti pH ravnotežu.

Investirajte u ulje za negu

Dobar izbor su ulja na bazi semenki grožđa ili jojobe, kao i ulje čajevca, pošto sadrže vitamine A i E, koji će umiriti kožu, omekšati dlačice i sprečiti njihovo urastanje.

Nosite pamučne gaćice

Izbegavajte suviše usku garderobu i veš od sintetičkih materijala. Najbolji izbor su pamučne gaćice (kao i uvek, uostalom).