Britanske pank legende u Novom Sadu

Osmi po redu festival "To be punk" biće održan 5. i 6. juna u SKCNS Fabrici u Novom Sadu, a glavne zvezde su britanske legende "The Vibrators" i "The Stupids".

 

The Vibrators 

Prvo veče  festivala nastupiće engleski bend “The Stupids” koji je postojao u periodu između 1983. i 1989. Za relativno kratko vreme ostavili su neizbrisiv trag na svetskoj hardcore/punk sceni, a pre šest godina, momci su se zaželeli svirke, okupili su se ponovo, snimili odličan povratnički album i održali ne mali broj koncerata.ž

– Priredićemo vam totalni haos. Ljudi koji su nas gledali, kažu da smo sada neuporedivo bolji nego što smo bili tokom 80ih. Takođe, bolje izgledamo (ha-ha)! – kaže Marti iz sastava “The Stupids”. Isto veče nastupiće i “No turning back” iz Holandije, “My Turn” iz Grčke, beogradski “Doghouse”, “Gloves off” iz Banjaluke, “The Socks” iz Velike Plane, novosađani “First flame” i “Cigla in d vugla” iz Beograda.

 

U subotu, zvezde večeri biće “The Vibrators”, pioniori punka i jedan od najuticajnijih i “najobrađivanijih” bendova, koji bez prekida radi od 1976. godine koji je domaća publika već imala priliku da vidi uživo.ž

– Sjajan je osećaj kada se vratiš u neko mesto, a tamo te dočekaju prijatelji koje si upoznao prethodni put. Drago mi je što dolazimo u Novi Sad, obećavamo vam dobar provod  – ističe Edi iz benda “The Vibrators”. Osim njih predstaviće se i “The Riots” iz Rusije, “Fak of bolan” iz Pule, novosadski “Shoplifters”, “Mašinko” i “Eksodus” iz Zagreba te “Po kratkom postupku” iz Beške.

Ulaznice za festival puštene su u prodaju po ceni od  400 dinara za petak, odnosno 500 za subotu u Gigs Tixu, CD šopu Mungos, Crnoj ovci i beogradskom šopu The Street. Na ulazu u Fabriku ulaznice će koštati 500 i 600 dinara.