BRUKA PRVE DAME: Melaniju zbog NATPISA NA JAKNI mediji hoće da je RAZAPNU (FOTO)

Jakna koju je prva dama SAD Melanija Tramp nosila pri odlasku u posetu deci migranata na granici s Meksikom s natpisom na leđima "Mene je baš briga, a vas" ("I really don't care, do u?") zaprepastila je mnoge i navela predsednika SAD da preko Tvitera da objašnjenje.

Beta

Melanija Tramp je avionom otputovala za Mekalen u Teksasu, u nenajavljenu posetu centru za decu migrante, u maslinastoj jakni, iz lanca Zara prema Dejli mejlu, sa tim natpisom na leđima.

Kada je stigla, prva dama nije više nosila tu jaknu ali su društvene mreže već bile zapaljene.

– Nije vic, Melanija Tramp nosi jaknu na kojoj piše ‘Mene je baš briga, a vas’, da poseti centre za pritvor dece. Ostao sam bez reči – napisao je u Tviter poruci Zak Petkanas, povezan s Demokratskom strankom.

Beta

Preko Tvitera pojavila su se brojna pitanja i ljudi su nudili razne odgovore. Portparolka prve dame Stefani Grišam rekla je da nema skrivene poruke.

– To je samo jakna… Posle današnje važne posete Teksasu nadam se da mediji neće izabrati da se koncentrišu na garderobu – rekla je ona.

Američki predsednik Donald Tramp u Tviter poruci je napisao da je njegova supruga “želela da pošalje poruku medijima. Lažnim vestima”.

– Melanija je videla do koje mere su nepošteni i zaista je baš briga – rekao je on.

Prva dama je po povratku u Vašington ponovo nosila jaknu na izlasku iz aviona i pri dolasku u Belu kuću.

Prva dama je otišla na granicu s Meksikom u nenajavljenu posetu deci imigranata, u jeku polemike oko američke politike razdvajanja dece od roditelja ilegalnih imigranata.

Ona je na okruglom stolu u Mekalen centru za migrante rekla da se deca zaista plaše bez svojih roditelja, i da je došla da sazna više o tom centru, kao i da vidi kako može da pomogne da ih “ponovo što brže spoji sa svojim porodicama”.