BRUKA U AMERICI: Glumac prvo PLATIO DA GA PRETUKU, izmislio napad, a onda je postao JOŠ JADNIJI

Američki glumac Džasi Smolet, koji je prijavio da je bio žrtva rasističkog i homofobnog napada krajem januara, izmislio je te napade da bi dobio publicitet i unapredio svoju karijeru, javila je danas policija u Čikagu.

Beta

Smolet, crni i otvoreno gej glumac u seriji “Empajer” (“Empire”) “iskoristio je bol i bes rasizma da promoviše svoju karijeru”, rekao je šef čikaške policije Edi Džonson na konferenciji za novinare.

On je imao vrlo grube reči za glumca i ukazao da lažne pritužbe stvaraju stvarnu štetu.

“Ovaj reklamni udarac predstavlja ranu koju Čikago ne zaslužuje”, rekao je Džonson.

Smolet se danas predao policiji i priveden je gde ga čekaju optužbe za lažnu prijavu policiji kada je rekao da su ga u Čikagu napala dva muškarca, vređala ga na rasističkoj i homofobnoj osnovi i  vezala mu omču oko vrata, saopštila je policija.

Glasine o njegovoj verziji su počele kada su stigli izveštaji da nije u potpunosti sarađivao sa policijom pošto je prijavio vlastima da je bio napadnut. Zatim policija nije mogla da pronađe video snimak tog napada, u gradu koji je pun nadzornih kamera. Kasnije su dva brata privedena na ispitivanje ali puštena posle dva dana, i policija je navela da nisu više osumnjičeni.

Džonson je rekao da je glumac platio braći 3.500 dolara da nameste napad.