Kad je imala 16 godina, Žozi Degrand je imala 127 kilograma i suočavala se sa svakodnevnim zlostavljanjem.

Međutim, to ju je samo podstaklo da poradi na sebi i svom zdravlju pa se godinu dana kasnije pojavila u prelepoj crvenoj haljini i sa više od 60 kilograma manje.

– Ne gledam na to kao dijetu kojoj je cilj gubitak kilograma, već je to velika životna promena – rekla je.

View this post on Instagram

Decisions, decisions – which one should I wear?! #formal #formaldress

A post shared by Josephine Desgrand (@nolongerfatjosie) on

Samoj sebi je obećala kako će jesti manje ugljenohidrata, izbaciti šećer i obrađene namirnice. Tek je pre pola godine počela da jede prirodne šećere, a u prvih 12 meseci skinula je neverovatnih 63 kilograma.

Na početku svog “putovanja” nije se jako posvetila vežbanju, ali sad vežba s ličnim trenerom, a njena fitnes rutina sastoji od tri do četiri treninga nedeljno.

Zbog zlostavljanja u školi dugo nije imala samopouzdanja.

– Mrzela sam svoj izgled. Nisam imala prijatelja i nisam volela da izlazim u javnost. Pre nego što sam krenula na dijetu, neprestano sam jela hleb; porcije su uvek bile ogromne i stalno bih se vraćala po još i još – rekla je i dodala da je situacija bila izrazito stresna pa je u jednom trenutku pomišljala i na operaciju kao način kojim bi skinula kilograme.

Budući da je skinula neverovatan broj kilograma, stekla je i velik broj obožavatelja koji je svakim danom inspirišu:

– Velika mi je čast biti inspiracija drugima, motivisati ih i pomoći im u njihovom putovanju, kao što su drugi pomogli meni – navodi Žozi.

Ova 18-godišnjakinja planira da napiše i knjigu o svom iskustvu gubljenja kilograma, a nedavno je kreirala onlajn planer obroka sa željom da pomogne svima koji su u sličnoj situaciji.

Svima je poručila da njenu transformaciju ne gledaju kao dijetu, nego kao veliku životnu promenu.

Za australijski “Daily Mail” je rekla da su joj prve dve nedelje bile izrazito teške, ali s vremenom je postalo lakše.loading...