BRZ i ‘ŠAREN’ DORUČAK IZ RERNE: Kaserole od sira, jaja i slanine

kaserole
Pixabay.com

Tražite specijalitet drugačiji od onih koji ste navikli da pripremate porodici za doručak? Dosadile su vam pite, rpoje, palačinke, jaja, sendviči i prženice? Onda je ovo savršen recept za vas - brz je, jednostavan, a ukus je FANTASTIČAN!

 

Sastojci:

  • 4 deblje kriške slanine (isečene na tanke trakice)
  • 1 veliki luk (isečen na kockice)
  • 1 paprika (isečena na kockice)
  • 4 čena belog luka (isitnjena)
  • 1/3 šolje iseckanog paradajza
  • 2 kašičice soli
  • 8 jaja
  • 1 šolja mleka
  • 1 kašičica bibera
  • 2 šolje sitno iseckanog sira
  • 3 veća krompira (skuvana i isečena na kockice)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite vatrostalnu posudu za pečenje i nauljite je dobro.

Stavite kriške slanine u velikom tiganju i pržite dok ne postane hrskava.  Dodajte luk, papriku, beli luk, paradajz, jednu kašičicu soli i dinstajte na srednjoj vatri oko pet minuta. Ostavite da se prohladi, pa dodajte sitno iseckan sir i krompir.

U drugoj posudi dobro umutite jaja sa mlekom. Dodajte biber i kašičicu soli. Umućena jaja dodajte smesi od povrća, sira i slanine. Sve to sipajte u vatrostalnu posudu.

Pecite 40 minuta, ili dok “testo” ne postane blago zlatne boje. Proverite da ej gotov tako što ćete zabosti viljšku, ako je izvadite bez ostataka testa – vaš specijalitet je gotov!