BRZA KEKS TORTA: Kremasta struktura i bogat ukus će vas oduševiti (RECEPT)

Kada želite jednostavnu i brzu poslasticu, probajte ovaj recept i nećete se razočarati.

 

 Potrebno je:

– 500g “petit beurre” keksa
– 4 žumanceta
– 6 kašika šećera
– 4 kašike brašna
– 0,5 l mleka + mleko za umakanje keksa
– 1 vanilin šećer
– 1 kašika maslaca

Način pripreme:

Pola litre mleka, 4 kašike šećera i maslac staviti da provri.

Žumanca izmešati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mleka (tako da se napravi masa koju možete sipati).

U vrelo mleko polako sipati masu sa žumancima, stalno mešajući. Kuvati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa.

Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih belanaca.

Prijatno!