Kada želite jednostavnu i brzu poslasticu, probajte ovaj recept i nećete se razočarati.
Potrebno je:
– 500g “petit beurre” keksa
– 4 žumanceta
– 6 kašika šećera
– 4 kašike brašna
– 0,5 l mleka + mleko za umakanje keksa
– 1 vanilin šećer
– 1 kašika maslaca
Način pripreme:
Pola litre mleka, 4 kašike šećera i maslac staviti da provri.
Žumanca izmešati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mleka (tako da se napravi masa koju možete sipati).
U vrelo mleko polako sipati masu sa žumancima, stalno mešajući. Kuvati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa.
Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih belanaca.
Prijatno!