Ovim laganim receptom 'kupićete ga' za ceo život.
SASTOJCI:
1 kg belog krompira
1 dl mleka
40 g putera
400 g pilećeg belog mesa
400 g šampinjona
1 kašika senfa, ulje
2 dl pavlake
3 dl pavlake za kuvanje
150 g kačkavalja
mešavina začina
PRIPREMA:
Krompir oguliti i iseći na kocke pa ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati i sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu.
Piletinu iseći na kocke, a šampinjone na listove. Na vrelom ulju pržiti prvo šampinjone dok ne porumene, a zatim ih izvaditi, staviti piletinu pa i nju pržiti dok ne porumeni.
Prženu piletinu i šampinjone sjediniti, pa dodati senf, pavlaku i začine po ukusu i promešati.
U nauljenu vatrostalnu činiju sipati pire krompir i poravnati. Preko krompira rasporediti smesu od piletine i šampinjona, preliti pavlakom za kuvanje i posuti rendanim kačkavaljem.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!