Brzinski napravite ukusni ručak: Zapečena piletina sa pečurkama i krompirom (RECEPT)

Ovim laganim receptom 'kupićete ga' za ceo život.

 

SASTOJCI: 

1 kg belog krompira

1 dl mleka

40 g putera

400 g pilećeg belog mesa

400 g šampinjona

1 kašika senfa, ulje

2 dl pavlake

3 dl pavlake za kuvanje

150 g kačkavalja

mešavina začina

PRIPREMA: 

Krompir oguliti i iseći na kocke pa ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati i sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu.

Piletinu iseći na kocke, a šampinjone na listove. Na vrelom ulju pržiti prvo šampinjone dok ne porumene, a zatim ih izvaditi, staviti piletinu pa i nju pržiti dok ne porumeni.
Prženu piletinu i šampinjone sjediniti, pa dodati senf, pavlaku i začine po ukusu i promešati.

U nauljenu vatrostalnu činiju sipati pire krompir i poravnati. Preko krompira rasporediti smesu od piletine i šampinjona, preliti pavlakom za kuvanje i posuti rendanim kačkavaljem.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. 

Prijatno!