1. Sirće i voda za ravnu odeću bez peglanja

Za sve koji vode računa o eko-sistemu naše planete ovo je idealno rešenje, je su sastojci koji se koriste 100% prirodni. Sipajte alkoholno sirće i vodu u raspršivač u srazmeri 1:3 i poprskajte tek osušenu odeću. Protresite, stavite na vešalicu ili položite na ravnu površinu i ostavite da se osuši. Svi nabori na odeći će nestati.

2. Ubrzajte peglanje uz pomoć folije

Ovaj iznenađujući trik pomoći će vam da odeću peglate sa obe strane. Ispod komada koji želite da ispeglate (na dasku na peglanje) stavite aluminijumsku foliju i potom se bacite na peglanje. Na ovaj način ćete ravnati odeću istovremeno s obe strane.

3. Presa sa kosu za fine detalje

Koliko puta ste se iznervirali što morate da uključujete peglu samo zbog malo pogužvanih rukava na košulji ili nogavica? Rešenje je presa za kosu.

Brzo se ugreje, ne morate da trošite vreme na peglanje celog odevnog predmeta, a efikasno ispravlja nabore. Pritom, presa je zgodna za “fine” detalje poput kragni sa perlicama ili cirkonima, jer može lakše da se pristupi izgužvanom delu.

4. Peglajte dok se tuširate

Zvuči potpuno nerealno, zar ne? Ipak, kako tvrdi Kigan ovo je jedan od efikasnijih načina da ispravite svoju garderobu. Izgužvanu odeću okačite na vešalicu i stavite u blizini kade. Dok se tuširate, u kupatilu će se stvoriti para koja će ispraviti nabore na odeći.