"Niko ne može da napravi knedle kao moja baka", rečenica je koju često čujemo. Predstavljamo vam recept koji je sigurno najsličniji onom bakinom.

Za knedle se šljivama vam je potrebno:

120 g instant pirea

200 g brašna

4 dl vode

3 kašike ulja + malo prezli za prženje

1 jaje

šljive po potrebi

šećer po potrebi

Zamesite testo od instant krompir pirea, brašna, jajeta, 3 kašičice ulja i vode. Šljive prepolovite, i uvaljajte u šećer.

Od testa odvojite komad i razvucite na pobrašnjenoj površini krug prečnika 7-8 cm i debljine oko pola centimetra. Stavite polovinu šljive na sredinu kruga i uvijte je testom, a zatim uvaljajte rukama. (Veličina testa za svaku knedlu zavisi od veličine šljiva).

Na šporet stavite dublju šerpu s vodom i zagrevajte dok ne počne da ključa. Spuštajte knedle u ključalu vodu.

Kada knedle isplivaju na površinu, izvadite ih pomuću rešetkaste kašike i propržite u tiganju s prezlama na malo ulja.