Volite slatkiše, ali nemate puno vremena za pripremu? Ovo je odlično rešenje za sve koji žele da naprave brz i ukusan kolač.
Sastojci
Za koricu:
8 belanaca
8 kašika šećera
8 kašika brašna
i još 2 dl vrućeg mleka
Za krem:
8 žumanaca
8 kašika šećera
5 kašika oštrog brašna
5 dl mleka
2 vanilin šećera
250 gr margarina
500 gr jagoda
3 šlag pene
Priprema
1 Umutite belanca sa šećerom i dodajte brašno. Lagano izmešajte i izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 180 C. Ohladite biskvit, odlepite papir i prelijte vrućim mlekom.
2 Umutite žumance sa šećerom, dodajte brašno i 1 dl mleka i dobro izmešajte. Preostalo mleko staviti da prokuva zajedno sa vanilin šećerom, a zatim dodajte pripremljena žumanca i napravite puding. U mlaki krem dodajte margarin i dobro umutite.
3 Šlag napraviti prema uputstvu proizvođača.
4 Ređajte sledećim redom – koru, krem, u krem utisnite jagode i na kraju stavite šlag.