Budite poput Lare Kroft: ‘Opasna’ frizura za samo PET MINUTA (TUTORIJAL)

Nastavljajući ovaj serijal sa još jednim klasikom, danas vam predstavljamo tzv. obrnutu riblju kost, koja se naziva i nemačka pletenica (german braid). Veoma interesantna varijanta riblje kosti, odnosno francuske pletenice, koja joj je veoma slična, ali istovremeno i u potpunosti različita.

 

Obrnuta riblja kost

1. Uzmite pramen kose sa čela i podelite ga na tri dela.

 

2. Kao kod osnovne obrnute pletenice (koja je prikazana u drugom delu ovog serijala), desni pramen kose prebacite ispod srednjeg u sredinu.

 

3. Zatim prebacite krajnji levi pramen ispod srednjeg u sredinu.

 

4. Nakon toga krajnjem desnom pramenu dodajte pramičak sa desne strane od kose koja je puštena pa ih onda zajedno prebacite ispod srednjeg, a krajnjem levom dodajte pramičak puštene kose sa leve strane, spojite ih i prebacite ispod srednjeg.

 

 5. Ponavljajte postupak dok ne pokupite svu puštenu kosu pa je vežite ili ispletite do kraja u obrnutu pletenicu.

 

Proširena obrnuta riblja kost

Da dodate volumen svojoj frizuri i dobijete veoma interesantnu pletenicu koja izgleda skoro kao da je zakačena na vašu kosu, možete da je izvlačite kao najobičniju kiku i sigurno ćete biti oduševljeni rezultatom.

  1. Uhvatite pletenicu za kraj gde je vezana gumicom i krenite od vrha lagano da izvlačite preplete dok ne budete zadovoljni postignutim izgledom.

 

Ova pletenica nam pokazuje kako i najmanja promena u procesu pletenja može u potpunosti da promeni krajnji ishod. Poput klasične riblje kosti i ova varijanta krije pravo bogatstvo mogućnosti za predivne frizure. Samo pustite mašti na volju!